Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Bratislavskí policajti vtrhli do domu plného marihuany: VIDEO Dedko Milan a Stanislav majú problém

Slováci mali pestovať rastliny rodu Cannabis
Slováci mali pestovať rastliny rodu Cannabis (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Stanislav (42) z okresu Považská Bystrica a Milan (76) z okresu Malacky čelia vážnemu obvineniu. Obaja muži mali v nehnuteľnostiach v Borinke a Stupave pestovať marihuanu. Polícia však odhalila ďaleko viac.

Doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že obvinení muži mali približne od roku 2018 v nehnuteľnostiach v Borinke a Stupave pestovať rastliny rodu Cannabis. Tieto rastliny mali po dopestovaní spracovávať, boli určené na predaj na území Slovenska i Česka.

V spomínaných nehnuteľnostiach v úvode tohto týždňa prebehli domové prehliadky. Policajti prekontrolovali aj nebytové priestory. Muži zákona zaistili väčšie množstvo rastlín rodu Cannabis v rôznom vegetačnom štádiu. Tie boli zaistené a zaslané k expertíznemu skúmaniu.

Podľa opisu polície boli vo vnútorných priestoroch umiestnené aj dva stany určené na pestovanie rastlín, ako aj rôzna technika určená k vnútornému pestovaniu rastlín a k ich sušeniu. „Kriminalisticko-expertíznemu skúmaniu bola doposiaľ podrobená len časť zaistených vecí, pričom táto časť predstavuje podľa predbežného vyjadrenia spolu 5.526 bežných jedno rázových dávok drogy v hodnote minimálne 21.776 eura,“ priblížili zástupcovia zákona s tým, že celkový počet dávok a tiež aj celková hodnota bude po ukončení expertízneho skúmania s najväčšou pravdepodobnosťou značne vyššia.

Čítajte aj: Dramatické VIDEO zo zásahu kukláčov: Filip (32) v dome neďaleko Bratislavy vyrábal drogy!

Okrem omamných a psychotropných látok boli počas prehliadok zaistené aj viaceré komponenty zbraní, strelivo, ale aj rôzne doklady, ktoré javili známky ich falšovania a pozmeňovania.

„Vyšetrovateľom Policajného zboru bol v tejto súvislosti spracovaný podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvinených mužov,“ uviedla polícia. Obvinení na rozhodnutie sudcu o ich vzatí do väzby v súčasnosti čakajú v cele policajného zaistenia. „Za uvedené konanie im v súčasnej dobe v zmysle trestného zákona hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov,“ doplnili predstavitelia zákona. Tí predpokladajú, že okrem uvedeného trestného stíhania bude toto stíhanie po jeho ukončení s najväčšou pravdepodobnosťou rozšírené aj o ďalšie trestné činy, a tým pravdepodobne dôjde aj k zvýšeniu trestnej sadzby.

Viac o téme: PolíciaMarihuanaPestovanieCannabis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu