Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Ďalší drogový díler skončil v rukách polície: 37-ročný Martin predával pervitín v Žiline

Policajti zadržali 37-ročného Martina Zobraziť galériu (3)
Policajti zadržali 37-ročného Martina (Zdroj: KR PZ v Žiline)

ŽILINA - Žilinskí policajti zadržali 37-ročného Martina z Banskej Bystrice, ktorý mal od polovice roku 2018 predávať drogovo závislým v meste Žilina a okolí pervitín. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Doplnila, že drogu mal aj prechovávať v mieste prechodného bydliska v Žiline. "Počas domovej prehliadky policajti našli a zaistili mikroténové vrecko s obsahom kryštalickej látky, zelenú sušinu a dve tabletky. Zaistené látky zaslali na kriminalistickú expertízu. Podľa výsledkov predbežnej kriminalistickej expertízy bola v zaistenej kryštalickej látke zistená prítomnosť účinnej látky metamfetamínu a dimetylsulfónu. Zaistené množstvo kryštalickej látky predstavuje minimálne 248 jednorazových dávok drogy," uviedla Balogová.

Policajti zadržali 37-ročného Martina
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ v Žiline)

Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva PZ v Žiline obvinila 37-ročného Martina zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania nimi. "Obvinený je stíhaný väzobne," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Policajti zadržali 37-ročného Martina
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ v Žiline)

Polícia obvinila aj ľudí z okresov R. Sobota a Revúca z drogovej trestnej činnosti

Troch ľudí z okresov Rimavská Sobota a Revúca obvinila polícia z drogovej trestnej činnosti. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici na svojej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

„Vyšetrovateľ KR PZ vzniesol obvinenie voči 31-ročnému mužovi z okresu Rimavská Sobota, 39-ročnému mužovi a 24-ročnej žene z okresu Revúca za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi, spáchaný formou spolupáchateľstva,“ konkretizujú policajti.

Dodávajú, že obvinení si dlhodobo zadovažovali pre osobnú spotrebu, ako aj na predaj ďalším osobám omamné a psychotropné látky. „Pri procesných úkonoch bola zadržaná biela kryštalická látka, z ktorej je možné pripraviť minimálne 640 bežných jednorazových dávok,“ konštatujú policajti s tým, že vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na ich väzobné stíhanie.

 

Viac o téme: DrogyPervitínMarihuanaZadržaniePolícia Žilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu