Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nevidiacu v Trenčíne zrazilo auto na priechode: Policajti ju obvinili, že sa nepozrela cez cestu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA,)

TRENČÍN - Nevidiacu starenku zrazilo v Trenčíne na priechode pre chodcov auto. K udalosti došlo v septembri. Podľa jej slov v osudnej chvíli nefungoval semafor. Šťastím bolo, že vôbec prežila. Z listu, ktorý potom obdržala od polície, vám bude do plaču.

Snáď pre každého je známe, že semafor slúži aj nevidiacim. Dôležitý zvukový signál ich totiž upozorní, kedy môžu prejsť cez cestu. Ten v Trenčíne však nefungoval. Staršej nevidiacej žene preto nezostávalo nič iné, len spoľahnúť sa iné zmysly a na to, že vodiči dávajú pozor. O prípade informovala televízia Markíza.

Žena sa uistila, že nepočuje prichádzať auto, bielu paličku namierila na priechod aby bolo jasné, že sa chystá vstúpiť do cesty. Bohužiaľ však došlo k nehode. 

Šokujúci list

Polícia neskôr poslala žene list. Písali v ňom, že sa pred vstupom na vozovku dostatočne nepresvedčila, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva. Prevzatím listu sa navyše stala obvinenou. 

Incident v košickej MHD: VIDEO Agresor s ružou v ruke brutálne zaútočil na nevinného chlapca

Polícia tvrdí, že prípad nie je uzavretý a bráni sa aj tým, že sa čaká na výsledky znaleckého skúmania. Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska je však poriadne zaskočená, a to najmä zo samotného postupu polície. Považujú za neľudské, že už v predvolaní sa hovorí o obvinení.

Viac o téme: Polícia NevidiacaObvinenie Absurdita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu