Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Žilinčan (31) hajloval a vulgárne zaútočil na dievčatá a cudzinku: Sudca ho poslal do väzby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečný trest štyri mesiace za extrémistické prejavy na verejnosti uložil sudca Špecializovaného trestného súdu 31-ročnému Jánovi Crkovi zo Žiliny. Súd schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry s extrémistom. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči nemu neodvolá.

Pred mesiacom Ján Crk v Žiline na zastávke MHD nadával vulgárne štvorici mladistvých dievčat a tvrdil im, že sú nechutné. Podľa neho mali „zažiť Hitlerovu dobu“ a posielal ich „do plynu“, pričom vykrikoval „Sieg Heil“.

Krátko na to na inej zastávke MHD oslovil mladistvú Kórejčanku sediacu na lavičke slovami, že je to „jeho lavička“. Keď dievčina vstala, opäť verbálne zahajloval a súčasne predpažil pravú ruku. Pritom sa dievčiny pýtal, čo tu robí, pretože „toto je biele“.

Tvrdil, že ona je „žltá“ a mala by ísť domov, lebo „toto je náš štát, biele čisté Slovensko“. Tým spáchal prečin prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potláčaniu základných práv a slobôd. Konanie Jána Crka voči mladistvej Kórejčanke zdokumentovalo na mobilný telefón jedno z dievčat, ktoré predtým „posielal do plynu“. Nepodmienečný trest si odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Viac o téme: HajlovanieSúd Ján Crk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu