Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Požiar v obchodnom dome v Stropkove: Státisícové škody, jedna osoba sa zranila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

STROPKOV – Pri utorkovom požiari v obchodnom dome na Hlavnej ulici v Stropkove sa zranila jedna osoba. Povedal to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove s tým, že sa nadýchala splodín horenia. Vzniknutú škodu odhadujú vo výške 400.000 eur.

„Požiar vypukol okolo 13.00 h v kancelárii fotoslužby. Na mieste zasahovalo 12 príslušníkov HaZZ z hasičskej stanice Stropkov, Svidník a Giraltovce s piatimi kusmi techniky. Pomáhal aj dobrovoľný hasičský zbor z obce Bukovce,“ povedal operačný dôstojník.

Podľa jeho slov je už požiar zlikvidovaný, hasiči výjazd zatiaľ neskončili - stále sú na mieste. „Miestnosti, kde horelo, zhoreli do tla. V prevádzke drogérie, ktorá bola pod nimi, došlo k znehodnoteniu tovaru,“ uzavrel.

Ako o tom informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ Zuzana Farkasová, požiar zasiahol štyri obchodné prevádzky polyfunkčného objektu a na miesto smeruje expertízna skupina z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra (PTEÚ MV) SR.

Viac o téme: PožiarObchodný domStropkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu