Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Sympatický policajt Patrik (28) bojuje o život: Detaily vážnej autonehody, kolegovia prosia o pomoc

Patrik Mihňák mal vážnu autonehodu. Zobraziť galériu (2)
Patrik Mihňák mal vážnu autonehodu. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

POPRAD - Život sa nemazná s nikým. Osud zamiešal karty aj v prípade 28-ročného policajta Patrika Mihňáka z obvodného oddelenia PZ Spišské Vlachy. Muž v uniforme mal vážnu autonehodu a čaká ho zatiaľ najťažší boj v jeho živote. Jeho kolegovia sa rozhodli obrátiť aj na verejnosť, ktorú prosia o pomoc.

Patrik je v súčasnosti na ARO v popradskej nemocnici. Je v umelom spánku a súrne potrebuje svoju krvnú skupinu A+. "Ak máte inú, nevadí, darujte aj tú, aby sa zo zásob mohla uvoľniť tá jeho," uviedla polícia prostredníctvom sociálnej siete.

Patrik Mihňák mal vážnu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Na príspevok reagovali v priebehu dňa tisíce ľudí. Či sa však skutočne dostavia do nemocnice a pomôžu, je otázne. Práve preto netreba nič nechávať na náhodu. V ťažkej chvíli môžete podať pomocnú ruku aj vy. Pri darovaní nahláste Patrikovo meno, upozornila polícia.

Priebeh autonehody

Ako pre topky.sk priblížila prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, k dopravnej nehode, pri ktorej utrpel Patrik zranenia, došlo uplynulú nedeľu krátko pred 17. hodinou.

Prečítajte si aj: FOTO kolízie motocykla s autom v Tomášovciach: Výsledkom je vážne zranený, zasahoval vrtuľník

"Na ceste I/66 v smere od obce Hranovnica na Poprad došlo ku kolízii medzi osobným motorovým vozidlom zn. Seat Leon a motocyklom zn. Yamaha XJ6N," uviedla. Na rýchlom stroji sedel v osudnej chvíli práve mladý policajt. Následkom kontaktu stratil kontrolu nad vedením motocykla, spadol na vozovku, po ktorej sa šmýkal. Nasledoval náraz do stromu.

Patrik pri nehode utrpel viacero vážnych zranení. Či požil pred jazdou alkohol preto preukážu až krvné testy, keďže dychovej skúške sa nemohol podrobiť. "Vodička osobného vozidla bola na mieste podrobená dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny," dodala Lidgayová s tým, že polícia v Poprade okolnosti tejto dopravnej nehody vyšetruje. "Bude sa skúmať samozrejme aj miera zavinenia jej účastníkov," uzavrela.

Viac o téme: PolicajtPomocAutonehodaPatrik Mihňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu