Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Stal sa svedkom zrážky ako zo zlého sna! VIDEO V Bratislave do nákladiaka vpálil vlak, ostrá reakcia poslanca

Nehoda vlaku na železničnom priecestí na Ivanskej ceste. Zobraziť galériu (2)
Nehoda vlaku na železničnom priecestí na Ivanskej ceste. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Nášmu čitateľovi sa pred očami premietla hrozná scéna. A to po tom, čo si len tak začal natáčať video v blízkosti železničného priecestia na Ivanskej ceste v hlavnom meste. Stal sa totiž svedkom, ako tam do nákladiaka vpálil vlak. Incident nenechal bez reakcie ani mestského poslanca Jána Buocika. Podľa neho je bezpečnosť na tomto priecestí roky odsúvaná.

Vaše tipy

O dnešnej nehodovej udalosti, ktorá sa odohrala v raňajších hodinách, informoval na svojej sociálnej sieti Dopravný podnik Bratislava (DBP). „Od 9.00 hod nepremávala linka 61 cez železničné priecestie na Ivanskej ceste kvôli dopravnej nehode vlaku a nákladného vozidla. Medzi zastávkami Trnavská a Avion Shopping Park bola odklonená cez Galvaniho a Rožňavskú ulicu,“ spresnil DPB s tým, že, daná linka neobsluhovala zastávky Trnavská NAD, Martinský cintorín, Clementisova a Big Media-Slowackého.

Nehoda vlaku na Ivanskej ceste

„Tromi autobusmi sme zabezpečovali náhradnú dopravu za linku S70 dopravcu RegioJet SK v úseku ŽST Nové Mesto - ŽST Podunajské Biskupice. Naši dispečeri pomáhali stevardom cestujúcich k náhradnej doprave nasmerovať,“ opísal dopravný podnik, ktorý nedlho po tom dodal, že premávka na Svätoplukovej ulici bola obnovená. „Od 9.12 hod do 9.41 hod nepremávali trolejbusy liniek 202 a 212 po Svätoplukovej ulici z dôvodu poruchy trakčného vedenia. Linka 205 premávala vďaka nasadeniu vozidiel s duálnym pohonom,“ doložil DPB.

Nehoda vlaku na železničnom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/‎Ján Buocik‎ )

Mestský poslanec hovorí o chýbajúcej kontinuite 

K incidentu sa vyjadril aj bratislavský mestský poslanec Ján Buocik. „Dnes som bol už x-tý krát, odkedy som poslanec, na GIBe (Generálny investor Bratislavy, pozn. red.) ohľadom stále neriešeného priecestia na Ivanskej ceste a netušil som, že tam aktuálne došlo k nehode. Chýbajúca kontinuita dlhodobo spôsobuje odsúvanie tohto problému od roku 2012, kedy bolo vydané územné rozhodnutie na rozšírenie Vrakunskej cesty a na svetelnú signalizáciu. V rokoch 2017 a 2018 už bolo vyčlenených v rozpočte milión eur na prvú etapu. Lenže, doteraz nie sú vykúpené pozemky na rozšírenie a nikto nezačal proces vyvlastňovania,“ napísal poslanec s dodatkom, že si na GIBe dohodli ďalšie pracovné stretnutie, no tentokrát na magistráte s novým vedením. „Súčasťou nového riešenia, okrem rozšírenia cesty, má byť aj bezpečný priechod pre chodcov a cyklistov smerom na Ivanskú cestu,“ doplnil Buocik.

Viac o téme: VlakNehodaIvanská cestaŽelezničné priecestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu