Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Známy operátor zaznamenal masívnu vlnu podvodných volaní, čísla s týmito predvoľbami nedvíhajte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Na Slovákov číha ďalšia hrozba! Spoločnosť Slovak Telekom v piatok zaznamenala masívnu vlnu podvodných volaní zo zahraničných telefónnych čísiel pochádzajúcich prevažne zo Srbska. Topkám to potvrdil hovorca Telekomu. Varovanie prišlo nedlho po tom, ako sme vás informovali o podozrivých číslach z Gruzínska.

Spoločnosť Slovak Telekom varuje pred podvodnými volaniami zo zahraničia po tom, ako v piatok (13. decembra) zaznamenala masívnu vlnu hovorov pochádzajúcich najmä zo Srbska. Ide o čísla s predvoľbou +381, a po zavolaní na toto číslo sa ozve automatická hláška v slovenčine, češtine alebo angličtine.    

„Odporúčame zákazníkom, ktorí zaznamenajú hovor z podozrivého zahraničného čísla, aby nevolali na číslo späť, pokiaľ hovor z tejto krajiny neočakávajú. Prijatie takéhoto hovoru nenesie pre zákazníka žiadne nebezpečenstvo, avšak odchádzajúci hovor môže byť spoplatnený zvýšenou tarifikáciou,“ povedal pre topky.sk hovorca Telekomu Pavel Ďurik. „Odchádzajúce hovory na tieto čísla sa snažíme operatívne blokovať,“ dodal.

Slovákom vyvolávajú podozrivé čísla aj z Gruzínska

Políciu v úvode decembra kontaktovalo viacero osôb s tým, že im volajú podozrivé čísla zo zahraničia, najmä z Gruzínska. Šlo o predvoľbu +995.

Slovákom volá neznáme číslo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

„Naše rady sú vždy rovnaké: nikdy takéto čísla nedvíhajte, nikdy im nevolajte naspäť. Ak vám v zahraničí žije rodina, tak jej čísla určite máte uložené. Ak sa s vami bude chcieť niekto spojiť zo zahraničia (známy, vzdialená rodina), tak by vám poslal esemesku, ak nebudete dvíhať,“ uviedli muži zákona. Viac o prípade sa dočítate v našom predošlom článku.

Viac o téme: PodvodZahraničieČísloHovor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu