Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO tragédie v Bratislave: Byt v plameňoch, o život prišli muž (†53) a žena (†75)

Pri požiari v Rači zahynuli dve osoby. Zobraziť galériu (11)
Pri požiari v Rači zahynuli dve osoby. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Facebook)

BRATISLAVA - Až dve obete si vyžiadal požiar, ktorý vznikol v jednom z bytov na Jurkovičovej ulici v Mestskej časti Bratislava - Rača. Udalosť v súčasnosti vyšetruje polícia, poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Predbežne nebolo vylúčené, ani potvrdené cudzie zavinenie osoby.

Príjemná letná noc sa zmenila na katastrofu. Plamene, ktoré šľahali z výškového paneláku videli miestni už z diaľky. Ani vo sne by ich však nenapadlo, že za stenami jedného z bytov sa odohráva boj o život. Ten napokon prehrali 75-ročná žena a 53-ročný muž.

Pri požiari v Rači vyhasli dva životy

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, po príchode polície na miesto nešťastia už s plameňmi bojovali hasiči. "Pri požiari boli v byte nájdené dve osoby, ktorým záchranári bezodkladne poskytli prvú pomoc. Aj napriek snahe a úsiliu záchranárov muža a ženu zraneniam podľahli," potvrdila smutnú správu hovorkyňa. Presnú príčinu smrti však preukáže až pitva.

Hrozná tragédia v dennom centre: Pri požiari zahynulo päť detí, najmladšie malo iba osem mesiacov

Pri požiari v Rači
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

Obyvateľov museli evakuovať

Keďže priestory obytného domu boli zadymené, obyvatelov okolitých bytov museli evakuovať. "Podľa vyjadrenia zisťovateľa príčin požiarov je príčina požiaru v súčasnosti predmetom zisťovania, predbežne nebolo vylúčené, ani potvrdené cudzie zavinenie osoby. Výška spôsobenej škody bude vyčíslená dodatočne," priblížila Mihalíková.

Presné príčiny ako aj ďalšie okolnosti tohto požiaru sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania a expertízneho skúmania. Na mieste nešťastia bola polícia aj hasiči aj deň po udalosti.

V plameňoch zahynuli dvaja
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Bezmocní hasiči?

Úprimnú sústrasť pozostalým vyslovilo aj DHZ Bratislava-Rača. "Aj toto je dôvod, že MČ Rača potrebuje mať svojich hasičov, aby boli v prípade požiaru škody čo najmenšie. Aj toto je dôvod, prečo sa snažíme zabezpečiť dostupné technické vybavenie na rôzne druhy požiarov, zaškolených ľúdí atď," uviedli.

Požiar v Rači si
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Reprofoto/DHZ Bratislava-Rača)

Bytový dom, v ktorom požiar vypukol, sa totiž nachádza len pár stoviek metrov od miesta, kde sídlia dobrovoľní hasiči. Podľa komentárov na sociálnej sieti však napriek tomu neboli schopní poraziť nebezpečný živel, keďže na to nemajú potrebnú techniku. Oheň úplne zlikvidovali až profesionálni hasiči.

Svedkyňa záchrannej akcie v komentároch poznamenala, že ešte pred príchodom samotných hasičov sa snažili podať pomocnú ruku aj susedia z okolitých domov. "Je mi ľúto, že sme viac nezabojovali o vykopnutie dverí, kde sa tí dvaja, čo zomreli, nachádzali. Možno by to bolo bývalo dopadlo inak. Prajem úprimnú sústrasť blízkym," napísala do skupiny Priatelia Rače.

Viac o téme: PožiarObeteBratislavaRača
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu