Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Trpké priznanie slovenskej tenistky: Zápas prehrala za 1500 eur, súd ju uznal vinnou

Bývalú tenistku Dagmaru Baškovú uznali vinnou zo športovej korupcie. Zobraziť galériu (3)
Bývalú tenistku Dagmaru Baškovú uznali vinnou zo športovej korupcie. (Zdroj: Reprofoto:facebook/D.B., thinkstock.com)

BRATISLAVA - Zlákala ju vidina ľahkého zárobku. V súčasnosti už bývalá slovenská tenistka Dagmar Bašková si dala zaplatiť za to, že ovplyvní výsledok zápasu. Kanár, za ktorý jej zaplatili 1500 eur, ju však v konečnom dôsledku vyšiel omnoho drahšie. Utrpela totiž predovšetkým jej povesť.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku uznal 26-ročnú Baškovú vinnou z prečinu športovej korupcie. Na základe dohody o vine a treste si vyslúžila peňažný trest v rovnakej výške, ako si privyrobila za prehru v zápase - teda 1500 eur.

Zápas s Taliankou

Podľa rozsudku Špecializovaného trestného súdu si Bašková 15. marca 2017 v raňajších hodinách na tenisovom turnaji Hammamet Open v meste Hammamet (Tunisko) ako profesionálna a registrovaná účastníčka turnaja dala od nemenovanej osoby sľúbiť už spomínanú hotovosť. Peniaze mala dostať za to, že ovplyvní priebeh a výsledok zápasu, ktorý sa hral v rovnaký deň. Jej súperkou bola Talianka Camilla Scalová. 

Dagmar Bašková
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto:facebook:Dagmar Bašková)

Dohoda bola jasná. Druhý set mala Slovenka prehrať v pomere 0:6. Svoju úlohu splnila. Talianke podľahla 3:6, 0:6. Camilla Scalová je v súčasnosti 548. hráčkou vo svetovom rebríčku WTA.

Sľúbenú odmenu zaslanú cez službu Moneygram si potom 23. júna 2017 prevzala v predajni s elektronikou v známom bratislavskom nákupnom centre. Bašková svoju vinu dobrovoľne priznala. Ak by peňažnú odplatu 1500 eur nezaplatila, hrozí jej trest odňatia slobody na tri mesiace. O prípade ako prvý informoval Šport.sk.

Viac o téme: TenisŠportKorupciaDagmar Bašková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu