Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Peter mal surovo zavraždiť poslanca, bombový útok však nemal byť jediný: Do prípadu sa oprela NAKA

Muža obvineného z vraždy mestského poslanca obvinili z ďalšieho výbuchu. Zobraziť galériu (7)
Muža obvineného z vraždy mestského poslanca obvinili z ďalšieho výbuchu. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA – Národná protizločinecká jednotka NAKA obvinila 33-ročného Petra P. z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. "Bomber", ktorý mal v roku 2013 zavraždiť mestského poslanca Marka Rakovského, bol obvinený zo zosnovania ďalšieho výbuchu. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Podľa NAKA si mal v roku 2014 zadovážiť ruský granát. "Dňa 5. februára toho roka prišiel v nočných hodinách do Detvy a aktivovaný granát hodil do dvora súkromnej firmy, čím poškodil fasádu budovy, okno, dvere a auto," uvádza polícia s tým, že motív jeho konania je predmetom vyšetrovania.

Vyhrážky ďalšiemu politikovi: Skončíš ako zavraždený poslanec Rakovský!

Peter mal surovo zavraždiť
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Polícia)

Za klamstvo zároveň označuje jeho tvrdenia v článku z roku 2018, podľa ktorých sa na danom zločine mala podieľať NAKA. "Priebeh vyšetrovania takéto obvinenie absolútne vylučuje," zdôrazňuje polícia.

Peter mal surovo zavraždiť
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Polícia)

Peter P. bol v roku 2018 obvinený z vraždy mestského poslanca Marka Rakovského. Ten zomrel po výbuchu nástražného výbušného systému vo svojom aute v roku 2013.

Peter mal surovo zavraždiť
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Polícia)

Policajti protizločineckej jednotky NAKA Petra P. zadržali 3. októbra 2018 v skorých ranných hodinách počas policajnej akcie Tornádo vo Veľkom Krtíši, pričom pôvodne zadržali dvoch mužov. Vykonali dve domové, ako aj prehliadky iných priestorov. Sudca ŠTS pre prípravné konanie Petra P. zobral do väzby 5. októbra. Dôvodom väzby bola obava z možného úteku, ovplyvňovania svedkov na slobode a pokračovania v trestnej činnosti.

Poslanec nemal šancu prežiť. Z auta, v ktorom sedel, zostal vrak.
Zobraziť galériu (7)
Poslanec nemal šancu prežiť. Z auta, v ktorom sedel, zostal vrak.  (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Obvinený podal voči rozhodnutiu ŠTS sťažnosť, o ktorej napokon rozhodol NS SR. Svoju vinu pred sudcom ŠTS odmietol. Pri vražde bol použitý nástražný výbušný systém umiestnený na spodnej časti auta. K výbuchu došlo počas jeho riadenia. Právnik nemal šancu prežiť zranenia, ktoré pri ňom utrpel.

Viac o téme: VýbuchBomberNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu