Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vyhrážky ďalšiemu politikovi: Skončíš ako zavraždený poslanec Rakovský!

Poslanec Jaroslav Slašťan (vľavo) a nebohý poslanec Marek Rakovský
Poslanec Jaroslav Slašťan (vľavo) a nebohý poslanec Marek Rakovský (Zdroj: kremnica.sk, Tip čitateľa)

KREMNICA - Kremnický poslanec Jaroslav Slašťan (KDH) prežíva od pondelka minulého týždňa bezsenné noci. Neznámy pisateľ mu adresoval výhražný list, v ktorom ho vyzýva, aby si dal pozor, pretože môže skončiť ako žiarsky poslanec Marek Rakovský (†29). Ten pred necelými dvoma mesiacmi uhorel vo vlastnom aute po tom, čo v ňom malo explodovať nástražné výbušné zariadenie.

List adresovaný Slašťanovi vhodil niekto minulý týždeň do schránky firmy, v ktorej poslanec pracuje. V tom čase bol na dovolenke, nepríjemnú zásielku preto na políciu odniesla jeho kolegyňa. List je vraj plný vulgarizmov a pravopisných chýb, no nechýbajú ani vyhrážky spájané s nedávnou brutálnou vraždou miestneho poslanca v Žiari nad Hronom. "Dávaj si pozor, keď sadáš do svojho džípu. Aby si neskončil ako Rakovský!" odkazuje anonym na júlový výbuch auta v Žiari, pri ktorom zahynul miestny poslanec Marek Rakovský.

Obsah listu sa má niesť v duchu odporu proti ťažbe zlata v Kremnici, píše denník Korzár. Tú ma v meste zabezpečovať firma Ortac, pre ktorú poslanec pracuje. Šlasťan si však nemyslí, že by mu anonymný list adresoval niekto z prostredia aktivistov. „My si vieme svoje názory vydiskutovať, nemyslím si, že toto je ich spôsob,“ povedal pre denník. Občianske združenie Kremnica nad zlato, ktoré proti ťažbe v meste protestuje už roky, spájanie s výhražným listom tiež odmieta.

"Nemáme dôvod na niečo také. Proti ťažbe bojujeme právnymi krokmi a nie takto,“ reaguje predseda združenia Luboš Kürthy, ktorý má s podobnými vyhrážkami tiež skúsenosti. Minulý rok mu vraj niekto pred bránu domu pohodil odrezanú diviačiu hlavu.

Vyhražný list už má v rukách polícia a prípadom sa zaoberá. Schránku, do ktorej ho anonym vhodil, je snímaná kamerou mestskej polície. Páchateľa tak budú môcť usvedčiť práve tieto zábery.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu