Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tragédia na východe: FOTO Timea (†2,5) počas rodinnej oslavy zmizla, šokujúce zistenie o rodičoch

Timea sa utopila v potoku. Zobraziť galériu (5)
Timea sa utopila v potoku. (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

DLHÁ LÚKA - Rodičia dvaapolročnej Timey si ani nevšimli, že dcérka im ušla z domu. Zistili to až po vyše hodine, keď ju nenašli ani u susedky. V čase jej zmiznutia boli na rodinnej oslave ich krsňaťa. Skormútených príbuzných teraz máta jedna otázka.

O tom, kde bola dvaapolročná Timea v čase jej zmiznutia, sú protirečivé výpovede. „Ona išla len na záchod. My sme si mysleli, že je na záchode,“ povedala svedkyňa. „Išla k tete tá maličká,“ uviedla ďalšia.

Po dieťati sa začalo pátrať až po vyše hodine, keď rodičia, ktorí majú päť detí, svoju malú Timeu nenašli doma ani u susedky.

Obyvatelia Dlhej Lúky hľadia na potok, v ktorom sa Timea utopila.
Zobraziť galériu (5)
Obyvatelia Dlhej Lúky hľadia na potok, v ktorom sa Timea utopila.  (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

Následne začali prehľadávať celú osadu, pričom prečesávali i okolitý les. V onen deň vo večerných hodinách však pri brehu rieky našli detské topánočky. Tejto stopy sa chytili hasiči. Bohužiaľ, o chvíľu neskôr z vody vytiahli bezduché telo. Patrilo dievčatku.

Na snímke zosnulá Timea.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke zosnulá Timea.  (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

Ako spresnila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie a nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu, ktorá určí presnú príčinu smrti.

Po tragédii vysvitlo, že rodičia nechali Timeu bez dozoru, keď odišli na oslavu narodenín ich krsňaťa do osady za Dlhou Lúkou pri Bardejove.   

Na zábere potok, v ktorom sa 2,5-ročné dievčatko utopilo.
Zobraziť galériu (5)
Na zábere potok, v ktorom sa 2,5-ročné dievčatko utopilo.  (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

Skormútení príbuzní si teraz kladú otázku, ako sa mohlo také malé dieťa dostať cez hlavnú cestu k asi 100 metrov vzdialenému potoku. Muži zákona v tomto súvise zisťujú, či sa tam dostalo samo alebo s inými deťmi, ktoré ho tam nechali. Bardejovský vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Osadníci však veria, že Timeu do potoka zlákala jej teta, ktorá sa v ňom utopila pred asi desiatimi rokmi. O prípade informovala televízia Markíza.

Viac o téme: BardejovDieťaPotokSmrťUtopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu