Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Letná tragédia na východe: Dvaja dvadsaťroční mladíci sa už spod hladiny Šíravy nevynorili

Polícia telá ihneď vypátrala Zobraziť galériu (4)
Polícia telá ihneď vypátrala (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

KALUŽA – Na Zemplínskej Šírave sa v piatok večer utopili dvaja 20-roční mladíci. Podľa prvotných informácií sa na vode prevrátil nafukovací gumený čln s piatimi ľuďmi. Dvaja z nich sa už nevynorili.

Informovala o tom v sobotu polícia. "Pátranie sa začalo okamžite. Ich telá boli nájdené dnes ráno," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Na miesto prišiel už iba obhliadajúci lekár

"Záchranná služba na miesto nebola vyslaná. Ráno o ôsmej hodine volali policajné zložky spolu s hasičmi, že budú vyťahované telá. Bol tam iba obhliadajúci lekár, ktorý už len konštatoval úmrtie," informoval Topky Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

O štvrtej hodine poobede policajné zložky prezradili k prípadu viac. "Dnes (25.7.)  počas pátracej akcie záchranných zložiek okolo 09,30 h  príslušníci HaZZ vytiahli spod hladiny vodnej nádrže obidve telá bez známok života. Privolaný obhliadajúci lekár na mieste konštatoval v oboch prípadoch smrť bez cudzieho zavinenia a nariadil pitvu, ktorá určí presnú príčinu smrti.  Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenia pre podozrenie z trestného činu usmrtenia. Podľa výsledkov pitvy bude rozhodnuté o ďalšom postupe," píše Polícia v poobednom stanovisku.

Viac o téme: VodaČlnMladíciPolícia Zemplínska Šírava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu