Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Letné trampoty pokračujú: Odlety Slovákov na zaplatenú dovolenku sa nekonajú, skončili na polícii

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

PRAHA/BRATISLAVA – Dovolenková sezóna už naplno odštartovala. Začali sa ale vynárať prípady, kedy ľudia naleteli internetovým predajcom zájazdov. Pražský predajca zájazdov Travelsnack obmedzil činnosť, časť klientov v Česku a na Slovensku tak nemohla odletieť na zaplatenú dovolenku.

Podpredseda českej Asociácie cestovných kancelárií Jan Papež v stredu (9. 7.) Českej tlačovej kancelárii (ČTK) povedal, že Travelsnack nie je členom asociácie, takže zatiaľ nie je jasné, koľkých ľudí sa obmedzenie činnosti firmy dotklo. Travelsnack na svojom webe uvádza ako dôvod obmedzenia činnosti zablokovanie účtu bankou na konci júna. Podľa Papeža sú ale s firmou problémy dlhší čas.

Letné trampoty pokračujú: Odlety
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

„Dňa 29. júna 2019 Fio banka neoprávnene zablokovala náš účet a obmedzuje vyplatenie peňažných prostriedkov pre cestovné služby. Preto sme nútení našu činnosť obmedziť na dobu neurčitú,“ píše Travelsnack na svojom webe.

Hovorca Fio banky Jakub Heřmánek ale Denníku N, ktorý na situáciu okolo Travelsnacku upozornil, povedal, že banka nemôže blokovať účty klientov bez zákonného dôvodu. Bližšie nechcel zablokovanie účtu s ohľadom na bankové tajomstvo komentovať.


Čítajte aj: Slováci si zaplatili dovolenky v agentúre, zostali im oči pre plač: Kam sa podelo vyše stotisíc eur?


Podpredseda Asociácie cestovných kancelárií uviedol, že Travelsnack mal problémy už pred dátumom zablokovania účtu a časť členov asociácie sa na firmu sťažovala už dlhší čas. „Vieme, že niektorí naši členovia majú s nimi (firmou Travelsnack) problém z hľadiska platieb,“ povedal Papež ČTK.

Dovolenka.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa Denníka N sa na Travelsnack už dlhšie sťažujú aj klienti firmy. Hovorca Českej obchodnej inšpekcie Jiří Fröhlich serveru povedal, že inšpekcia za tento rok eviduje sedem sťažností na Travelsnack. Prvé z nich boli podané už v marci. Klienti firmy na Slovensku sa podľa serveru obrátili aj na políciu.

Firma Travelsnack sídli v Prahe. Jej jediným vlastníkom je od tohtoročného mája podľa obchodného registra muž z Maďarska a základné imanie spoločnosti predstavuje iba dve koruny. Pôvodným majiteľom Travelsnacku bola pražská firma Nejrychlejší taxi a žena, ktorá je majiteľkou tejto spoločnosti, bola do konca mája aj konateľkou Travelsnacku. Žena je podľa registra od vlaňajšieho februára v exekúcii.

Viac o téme: DovolenkaPodvodTravelsnack
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu