Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovákov idúcich k moru čaká diaľničné PEKLO, vypukne už o pár hodín, tieto úseky budú najhoršie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

EURÓPA - Vodiči, ktorých tento víkend čaká cesta k moru, obrňte sa poriadnou dávkou trpezlivosti. Už dnes sa totiž vo viacerých častiach Nemecka začínajú letné prázdniny. Podľa nemeckého autoklubu ADAC sa dá očakávať, že dovolenkári idúci do Chorvátska, Talianska či Francúzska zaplnia cesty i diaľnice.

Slováci, pripravte sa na to, že celé Nemecko je teraz v pohybe. Z Bádenska-Württemberska a Bavorska sa valí prvá, z častí Holandska druhá cestovná vlna.

Autoklub za najkritickejšie úseky považuje trasy cez Brennerský priesmyk a priesmyk Fern, región Inntal, pohorie Karavanky a hlavné ťahy do Chorvátska, Talianska či Francúzska.  

Slovákov idúcich k moru
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

S masívnymi kolónami by vodiči mali rátať na hraničných priechodoch Suben (A 3 Linz - Passau), Walserberg (A 8 Salzburg - Mníchov) a Kiefersfelden (A 93 Kufstein - Rosenheim).


Čítajte aj: Eva a Ján sa s deťmi vracali z dovolenky: VIDEO Na diaľnici sa im pokazilo auto, najstrašnejší zážitok leta!


Dlhšie zdržanie by malo nastať v oboch smeroch, pretože od mora sa budú vracať ľudia zo Škandinávie a severonemeckých oblastí.

ADAC zároveň pripomína, že na trase Mannheim - Heidelberg – Speyer, neďaleko mesta Hockenheim v Bádensko-Württembersku, sa konajú preteky Formuly 1.

Autoklub na záver zdôraznil, aby šoféri neschádzali z diaľníc, pokiaľ to nie je naozaj nutné, pretože alternatívne trasy sa pod očakávaným náporom rýchlo zablokujú. „Opustiť diaľnicu má zmysel iba v prípade, že je kolóna dlhšia ako desať kilometrov alebo v prípade, že je úplne uzavretá,“ píše autoklub na svojom webe.

Viac o téme: TalianskoFrancúzskoAutoDiaľnicaChorvátskoDovolenkaKolóny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu