Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pravá ruka obávaného narkobaróna na Slovensku: V Thajsku vlastnil erotický salón, vedel vybaviť nemožné

Adrián Valkovič bol členom medzinárodného drogového kartelu. Zobraziť galériu (3)
Adrián Valkovič bol členom medzinárodného drogového kartelu. (Zdroj: Reprofoto:youtube-nastope.sk)

BRATISLAVA - Slovenský občan a bývalý príslušník francúzskej cudzineckej légie Adrián Valkovič, prezývaný Alex, je späť na Slovensku. Priviezli ho sem ozbrojené zložky. Dôvod je jasný. Podľa zistení agentov DEA, teda Národného úradu pre kontrolu obchodu s drogami, bol členom medzinárodného drogového kartelu. Zázemie mal v Thajsku.

Valkovič mal byť pravou rukou narkobaróna Josepha Manuela Huntera. Ten velil obávanému drogovému kartelu, v ktorom pôsobili bývalí vojaci so špeciálnym výcvikom na zabíjanie. O tom, že "Alex" je opäť vo svojej domovine, informoval portál nastope.sk.

„A.V. bol odsúdený rozsudkom Súdu v New Yorku – Južný obvod zo dňa 15.1.2016 za trestný čin prípravy, distribúcie a držania s úmyslom distribuovať 500 g a viac metamfetamínu na účely nezákonného dovozu a bol odsúdený na trest odňatia slobody v trvaní 113 mesiacov. Ministerstvo spravodlivosti USA požiadalo listom zo dňa 12.9.2016 Ministerstvo spravodlivosti SR o prevzatie odsúdeného A. V. na výkon trestu odňatia slobody na územie SR v zmysle Dohovoru o odovzdávaní odsúdených osôb“  potvrdila informácie pre portál hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Zuzana Drobová.

Uviedla aj to, že odsúdeného do našej krajiny previezli už 6. októbra 2018 po právoplatnom uznaní cudzieho rozhodnutia Krajským súdom v Bratislave a nariadením výkonu trestu OS Bratislava IV.

Plánovali vraždu agenta

Zadržanie zločincov bolo pre agentov tajnej služby obrovským úspechom. Po tom, ako skončil v putách boss a jeho komplici, totiž činnosť drogového kartelu padla. 

Takto polícia zatýkala šéfa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Mužov sa podarilo zadržať v známej thajskej dovolenkovej destinácii na ostrove Phuket. Okrem Slováka a šéfa skupiny v rukách kukláčov skončili aj štyria nájomní vrahovia - Timothy Vamvakias, bývalý seržant americkej armády, Dennis Godel, nemecký exsnajper, Slawomir Soboroský, ktorý kedysi pôsobil ako protiteroristický expert a Michael Filter, niekdajší vojenský nemecký ostreľovač.

V USA súdia Slováka: Adrián údajne pašoval drogy z Thajska

A prečo Thajsko? Boss odtiaľ ovládal obchod s drogami. Tie smerovali aj do Severnej Kórey, Mjanmarska, Indonézie či na Filipíny. Muži teda svoje skúsenosti využívali na druhej strane zákona a darilo sa im. Mali dokonca v pláne vraždu muža z radov agentov DEA, keďže na nich upozornila práve táto organizácia.

O ich ďalšom osude sa neskôr rozhodovalo v New Yorku, kde sa uskutočnil súdny proces. Okrem Valkoviča si zvyšní členovia kartelu vypočuli tvrdý rozsudok - doživotné väzenie, keďže chceli zosnovať spomínanú likvidáciu agenta. Slováka odsúdili na 113 mesiacov za mrežami. 

Dcéra policajta za manželku

Valkovič si pohodlný život zjavne poistil. Za manželku si údajne vzal dcéru policajného funkcionára a vedel vybaviť záležitosti, ktoré boli pre iných nemožné. Či už išlo o falošné doklady alebo povolenie na vstup do krajiny. Okrem toho vlastnil reštauráciu aj erotický salón. Pôsobiť mal aj v susednej Kambodži, neoficiálne informácie hovorili aj o tom, že bol držiteľom belgického pasu. Jeho sen sa však rozplynul, keď ho zadržali pre miliónový obchod s drogami.

Adrián Valkovič bol členom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto:youtube-nastope.sk)

Valkovič bol však v minulosti známy aj v našich končinách. Platil dokonca príkaz na jeho zatknutie, vydaný však nebol medzinárodný zatykač. Stíhaný bol pre trestný čin vydierania a obmedzovania osobnej slobody. Vydierať mal v polovici 90. rokov spolu s ďalšími dvoma mužmi syna istého podnikateľa zo Záhoria. 

Viac o téme: KartelDrogyNarkobarónSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu