Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krádež peňazí a poškodenie elektriky: Obvineným hrozia prísne tresty

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZEMIANSKE KOSTOĽANY - Polícia objasnila prípad krádeže peňazí z rodinného domu v Zemianskych Kostoľanoch (okres Prievidza), ku ktorému došlo 17. mája popoludní. Obvineniu z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu krádeže v tejto súvislosti čelí 43-ročná žena z okresu Hlohovec. Informoval o tom v utorok trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Obvinená prišla 17. mája k rodinnému domu v Zemianskych Kostoľanoch, pričom cez neuzamknutú bránku oplotenia vošla na pozemok. Následne sa dostala do rodinného domu cez neuzamknuté vchodové dvere a zo spálne odcudzila z obálky 600 eur," opísal Kudlička. V zmysle zákona hrozí obvinenej podľa neho strata slobody až na dva roky.

"Polícia radí občanom, aby si vo vlastnom záujme zamykali aj svoje vchodové bránky a tiež vchodové dvere svojich domácností. Robte tak aj vtedy, keď sa nachádzate vo svojich záhradkách alebo ste mimo svojho rodinného domu. Túto skutočnosť môžu využiť zlodeji, ktorým potom na vykradnutie rodinného domu aj počas dňa stačí mnohokrát len niekoľko minút," upozornil policajný hovorca. Občania majú podľa neho políciu kontaktovať ihneď, ako zistia, že mali vo svojich obydliach "neželanú návštevu". 

Handlovčan poškodil elektrickú rozvodnú skriňu, hrozí mu väzenie

Obvineniu z prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia čelí 24-ročný muž z Handlovej. Ten ešte 8. marca večer pri bytovom dome na Ulici Marka Čulena v Handlovej úmyselne poškodil plastovú elektrickú rozvodnú skriňu. Informoval o tom v utorok trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Páchateľ poškodil elektrickú rozvodňu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Trenčín)

"Obvinený do rozvodnej skrine kopal a rukami ju vytrhol a rozlámal, čím následne došlo k prerušeniu distribúcie elektrickej energie u piatich odberateľov v bytovom dome na uvedenej ulici," opísal Kudlička. Spoločnosti podľa odborného vyjadrenia vznikla škoda vo výške približne 1200 eur. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Páchateľ poškodil elektrickú rozvodňu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Trenčín)

Páchateľ poškodil elektrickú rozvodňu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Trenčín)

Viac o téme: PeniazePoškodenieKrádežElektrika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu