Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tragické nešťastie v okrese Humenné: Robotníka zavalila guľatina, úraz neprežil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

BREKOV – Tridsaťdeväťročný robotník neprežil po tom, ako ho v pondelok dopoludnia v obci Brekov, okres Humenné, zavalila guľatina. Na mieste zasahovala aj posádka leteckých záchranárov z Košíc.

"Po neodkladnom vzlete smeroval záchranársky vrtuľník do obce, kde pristál pri areáli výrobného podniku. Muž utrpel rozsiahle poranenia viacerých častí tela. Pacient bol v starostlivosti pozemných záchranárov, ktorí ho resuscitovali. Následne si ho prevzal do svojej starostlivosti lekár leteckých záchranárov,“ uvádza vrtuľníková záchranná zdravotná služba na svojej webovej stránke s tým, že mužovi sa nepodarilo obnoviť základné životné funkcie a svojim zraneniam napokon podľahol.

V Novom Salaši zavalil pilčíka strom

Vážne zranenia utrpel v pondelok 53-ročný pilčík v lesnom teréne pri obci Nový Salaš v okrese Košice-okolie. Pri prácach ho zavalil strom, následkom čoho utrpel poranenie chrbtice, hrudníka a hlavy. "Krátkodobo bol aj v bezvedomí," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Záchranné zložky previezli zraneného na futbalové ihrisko v Novom Salaši, kde pristál záchranársky vrtuľník z Popradu. "Po doplnení liečby bol pacient preložený na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave letecky transportovaný do Fakultnej nemocnice v Žiline," doplnila Hopjaková.

Viac o téme: NešťastieRobotníkHumenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu