Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Leteckí záchranári v nasadení: Muž spadol z takmer desať metrovej výšky

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

KREMNICA – Leteckí záchranári z Banskej Bystrice v stredu popoludní pomáhali v Kremnici 75-ročnému mužovi, ktorý spadol z výšky približne ôsmich až desiatich metrov.

"Vrtuľník pristál na miestnom futbalovom ihrisku, kam pacienta priviezli pozemní záchranári. Bol pri vedomí, so záchranármi komunikoval. Sťažoval sa na silné bolesti chrbtice, hrudníka a ďalšie povrchové poranenia na tele. Lekár leteckých záchranárov mu doplnil liečbu a po preložení na palubu ho v stabilizovanom stave s poraneniami viacerých častí tela transportovali do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici," informovala o tom hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Záchranári zasahovali aj v Batizovskom žľabe

Pravdepodobnú zlomeninu nohy utrpel v stredu 37-ročný slovenský horolezec pri páde, keď schádzal z Gerlachovského štítu vo Vysokých Tatrách. Pri záchrannej akcii v Batizovskom žľabe zasahovali horskí a leteckí záchranári.

Zranenému horolezcovi poskytli primárne ošetrenie a pripravili na evakuáciu z terénu. "Počas medzipristátia ho preložili na palubu a smerovali do Starého Smokovca, kde mu lekár leteckých záchranárov poskytol ďalšie ošetrenie. S podozrením na zlomeninu predkolenia bol letecky prevezený do popradskej nemocnice," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Viac o téme: Leteckí záchranáriKremnicaSpadol z výšky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu