Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Luciu (†27) zrazil na priechode zápasník blízky bödörovcom: Po siedmich mesiacoch vzniesli obvinenie

Lucia (†27) zomrela v nemocnici. Zraziť ju mal bývalý zápasník MMA Matúš Mečár. Zobraziť galériu (8)
Lucia (†27) zomrela v nemocnici. Zraziť ju mal bývalý zápasník MMA Matúš Mečár. (Zdroj: Facebook, KR PZ Nitra, reprofoto: youtube - Oktagon MMA)

NITRA - K hrôzostrašnej nehode došlo v Nitre ešte v októbri minulého roka. Vyhasol pri nej život len 27-ročnej Lucky, ktorú mal pravdepodobne na priechode zraziť luxusný mercedes. Za volantom sedel Matúš Mečár, bývalý zápasník MMA, ktorý je známy aj pre údajné blízke vzťahy s podsvetím a s nitrianskou políciou. Po siedmich mesiacoch nastal v prípade posun a padlo obvinenie.

Nitrianska prokuratúra potvrdila, že v trestnej veci bolo voči osobe M. M. vznesené vyšetrovateľom PZ 6. mája 2019 obvinenie pre prečin usmrtenie. "Za prečin usmrtenia podľa § 149 ods. 2 Trestného zákona umožňuje Trestný zákon uložiť páchateľovi trest odňatia slobody v rámci trestnej sadzby na dva roky až päť rokov," priblížil zástupca hovorcu Krajskej prokuratúry Nitra Michal Senický.

Za volantom sedel Matúš Mečár.
Zobraziť galériu (8)
Za volantom sedel Matúš Mečár.  (Zdroj: Reprofoto/Youtube - OKTAGON MMA)

Aj napriek tomu, že identita šoféra bola verejnosti od začiatku známa, ešte v apríli obvinenie vznesené nebolo"V uvedenej veci naďalej prebieha vyšetrovanie," uviedol vtedy prokurátor krajskej prokuratúry Nitra Jaroslav Maček. Dodal, že do spisového materiálu bol doručený znalecký posudok z odboru súdne lekárstvo a posudok vypracováva znalec z odboru dopravy.

O život bojovala tri hodiny

Život Lucky z Rabče vyhasol 9. októbra 2018. Poslednýkrát vydýchla v nemocnici, o život bojovala tri hodiny. Mercedes S350 ju mal podľa svedkov zraziť vo veľkej rýchlosti 8. októbra približne o 23. hodine večer v čase, keď mala prechádzať cez priechod pre chodcov na križovatke Štúrovej a Cintorínskej v Nitre.

Na tomto mieste došlo k smrteľnej zrážke.
Zobraziť galériu (8)
Na tomto mieste došlo k smrteľnej zrážke.  (Zdroj: KR PZ Nitra)

Auto malo zastaviť až po 200 metroch od miesta nárazu. Tragédiu zachytili aj kamery, polícia pátrala aj po svedkovi, ktorý mal ísť okolo práve v osudnú chvíľu. Či sa polícii ozval, nie je známe. 

Náročný boj za spravodlivosť

Polícia sa vyjadrila, že až do skončenia vyšetrovania nebude k prípadu poskytovať žiadne informácie. Je však verejne známe, že Matúš Mečár má mať priateľské vzťahy s bödörovcami, dokonca aj s políciou. V roku 2009 bol trestaný za vydieranie. Vyviazol s podmienečným dvojročným trestom s odkladom na tri roky.  

Bödörovci sú známa trenčiansko-nitrianska skupina. Prepojenia majú na vplyvné osoby v politike či na polícii. Ich biznisom sa zaoberal aj zavraždený novinár Ján Kuciak.

Mečár sa objavil aj na známej fotografii, ktorá vznikla v hoteli Zlatý kľúčik v roku 2017. Išlo o rodinnú oslavu usporiadanú Norbertom Bödörom.
Zobraziť galériu (8)
Mečár sa objavil aj na známej fotografii, ktorá vznikla v hoteli Zlatý kľúčik v roku 2017. Išlo o rodinnú oslavu usporiadanú Norbertom Bödörom.  (Zdroj: Topky.sk)

Lucia (†27) umierala tri hodiny: Auto smrti šoféroval zápasník MMA, blízko mal k podsvetiu aj k polícii

Rodina aj napriek tomu bojuje za spravodlivosť. Luckin manžel sa ešte v apríli na sociálnej sieti vyjadril, že veril v políciu, prokuratúru aj súdy. Ako sa podľa neho ukázalo, bol veľmi naivný.

Lucka smerovala v osudný večer domov. Auto ju zrazilo necelú minútu cesty od bytu, kde bývala s manželom.
Zobraziť galériu (8)
Lucka smerovala v osudný večer domov. Auto ju zrazilo necelú minútu cesty od bytu, kde bývala s manželom.  (Zdroj: Facebook/ L.D.)

"Za pol roka ako pokročili? Nebol obvinený, nikto. Stále sa vyšetruje. Pol roka. Šesť mesiacov. Vrah mojej ženy si v prvom rade najal najlepšieho právnika z Nitry, proti ktorému už žiadny iný právnik z Nitry samozrejme nechcel ísť. My, ako rodina obete, sme si museli nájsť právne zastupovanie inde, pretože pán Mečár má kontakty na mafiu aj políciu," napísal v čase, keď ešte nebolo vznesené obvinenie. Posunom v prípade sa však pre rodinu ukázalo aspoň malé svetielko nádeje, že smrť ich milovanej nezostane nepotrestaná.

Viac o téme: NehodaNitraMatúš Mečár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu