Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nočná dráma pod Strečnom: FOTO Dodávka prešla na mokrej vozovke do protismeru, čelná zrážka s kamiónom

Nehoda v katastri obce Strečno. Zobraziť galériu (3)
Nehoda v katastri obce Strečno. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

STREČNO - V katastri obce Strečno bolo v noci poriadne rušno. Pri vážnej dopravnej nehode zasahovali všetky záchranné zložky. Ako priblížil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, išlo o čelnú zrážku dodávky s nákladiakom. Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov uzavretá až do ranných hodín.

K nešťastiu došlo okolo tretej hodiny v noci na ceste prvej triedy. Policajný hovorca priblížil, že na základe doteraz vykonaného vyšetrovania zistili, že 45-ročný vodič, občan Českej republiky, viedol motorové vozidlo Citroën Jumper v smere od Martina na Žilinu. "Pri prejazde pravotočivej zákruty z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom na mokrej vozovke do protismeru, kde došlo k zrážke s nákladným motorovým vozidlom DAF s návesom," objasnil Moravčík. 

Nehoda v katastri obce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Kamión šoféroval 39-ročný vodič z okresu Senica. Zrážke už zabrániť nedokázal, vyviazol však s ľahkými zraneniami. Napriek tomu ho previezli do nemocnice v Žiline. Vodič dodávky bol na tom horšie, podľa polície utrpel ťažké zranenia. Hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková dodala, že bol v opatere posádky RLP Žilina, ktorá zaistila jeho životné funkcie a transportovala ho do žilinskej nemocnice. 

Nehoda v katastri obce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

"U vodiča nákladného auta alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol a u vodiča Citroënu bol nariadený odber krvi. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodal Moravčík. 

Cestu z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavreli. Sprejazdnená bola neskôr v jednom jazdnom pruhu. Pred siedmou hodinou bola cesta sprejazdnená v oboch smeroch. Policajti cestnú premávku odkláňali, usmerňovali a riadili po náhradných trasách. Šoféri sa zdržali takmer hodinu.

Viac o téme: NehodaStrečno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu