Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Polícia dolapila jedného z najnebezpečnejších mužov Slovenska: Tajná skrýša v Afrike

Dňa 2. 5. 2019 bol v Juhoafrickej republike zadržaný hľadaný občan SR Patrik Šnajdr. Zobraziť galériu (2)
Dňa 2. 5. 2019 bol v Juhoafrickej republike zadržaný hľadaný občan SR Patrik Šnajdr. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Patrik Šnajdr sa na Slovensku zviditeľnil úspechmi v športe. Tie však neskôr úplne zatienila jeho kriminálna "kariéra". Jeden z najobávanejších Slovákov bol členom zločineckého gangu, na konte má viacero nezákonných činností. Jeho dňom na slobode však nateraz odzvonilo. Polícia na sociálnej sieti informovala, že ho zadržali v Juhoafrickej republike.

Na Šnajdra vydal Interpol Bratislava červený obežník na základe medzinárodného zatýkacieho rozkazu vydaného Špecializovaným trestným súdom pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, hrubý nátlak a vydieranie. "Tento člen gangu Miroslava Štvrteckého, zvaného „Štvrťáci“, bol odsúdený na 20-ročný trest odňatia slobody. V súčasnosti slovenské justičné orgány zabezpečujú extradičné materiály," informovala polícia.

Dňa 2.5.2019 bol v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Škandalózne prepustenie

Statný Slovák kedysi žal úspechy v silovej disciplíne tlak na lavičke a úspešne reprezentoval našu krajinu, na medzinárodnej súťaži dokonca získal bronz. Po tom, ako sa dal na zločinecké chodníčky, dlho unikal spravodlivosti. V minulosti sa síce ocitol v rukách polície, no ako uvádza týždenník Plus 7 Dní, pod jeho škandalózne prepustenie sa podpísali procesné chyby. 

Je rozhodnuté: Exkukláč Štvrtecký strávi za mrežami viac ako dvadsať rokov

Policajti totiž po celý čas postupovali podľa neplatného zatýkacieho rozkazu. Šnajdra teda po dolapení v Prahe museli prepustiť. Kriminálnik neváhal ani minútu a vzal nohy na plecia. O tom, že je v súčasnosti znova v rukách polície, jeho najbližší nevedeli. Ani otec Miloš, ktorý kedysi patril k najsilnejším mužov Československa a po ktorom Patrik zdedil športový talent. K zadržaniu syna, ktorý žiaľ len pri športe nezostal, sa však vyjadrovať nechcel.

Viac o téme: ZadržanieJuhoafrická republikaPatrik Šnajdr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu