Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z Petrovho počínania sa budete chytať za hlavu: VIDEO Rýchly koniec po naháňačke s policajtmi

Bratislavská polícia prenasledovala vodiča.
Bratislavská polícia prenasledovala vodiča. (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - O tom, že pred hliadkou Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) sa neoplatí unikať, sa vo štvrtok skoro ráno presvedčil aj 37-ročný Peter z hlavného mesta, ktorý po nebezpečnej jazde skončil v cele.

Muž za volantom vozidla zn. Renault Clio nebol pripútaný bezpečnostným pásom. Toto porušenie povinnosti vodiča neuniklo pozornosti policajtom PMJ. Muži zákona sa rozhodli šoféra zastaviť a podrobiť ho kontrole. Ten však ich výzvu nerešpektoval. Vypol stretávacie svetlá a v jazde pokračoval.

Vtedy sa začala naháňačka. Vodič na opakované výzvy policajtov nereagoval a nebezpečnou jazdou unikal cez Bieloruskú, Podunajskú, Komárovskú, Baltskú a Vrakunskú ulicu.

Počas jazdy porušoval dopravné predpisy, jazdil v protismere, po chodníkoch, dokonca aj po trávnatých plochách.

Napokon zastavil na Bieloruskej ulici a so svojím spolujazdcom sa dali na útek. Zástupcovia zákona ich však po pár metroch za použitia donucovacích prostriedkov zadržali. Vodič skončil v policajnej cele.


Čítajte aj: Jazda sa v sekunde zmenila na horor: FOTO Banskobystričan vyletel zo zákruty, auto na streche


„Po predložení preukazu totožnosti a dokladov potrebných na vedenie vozidla bol vodič podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. Toxikologické vyšetrenie na zistenie prítomnosti omamných látok v jeho organizme však odmietol. Po poučení vodiča o následkoch odmietnutia toxikologického vyšetrenia policajti vodiča následne obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie, kde bol na základe zabezpečenej dôkaznej situácie obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ informovala polícia s tým, že vec sa realizuje v tzv. "super rýchlom" konaní.

Policajti navyše v rámci vizuálnej kontroly vozidla spozorovali na zadných sedadlách bicykel a rôzne náradie. Prípadnou ďalšou trestnou činnosťou sa už zaoberá príslušné policajné oddelenie.

Viac o téme: BratislavaVodičPrenasledovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu