Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žiarski policajti zatkli vodiča, ktorému namerali smrteľnú dávku alkoholu, hrozia mu takéto tresty

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR)

VEĽKÁ LEHOTA – Ďalší vodič sa potužil alkoholom. Policajná hliadka ho zatkla po tom, ako nafúkal neuveriteľných 4,31 promile. Zástupcovia zákona v súvislosti s prípadom spresnili, čo hrozí šoférom, ktorí jazdia pod vplyvom.

Žiarski dopravní policajti uplynulú sobotu pred trištvrte na jedenásť večer zastavili vodiča VW Passat, ktorý prechádzal obcou Veľká Lehota (okres Žarnovica). Tridsaťosemročného šoféra, občana spomínanej obce, podrobili dychovej skúške na alkohol, ktorá odhalila šokujúci výsledok. Muž viedol osobné vozidlo s 2,07 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 4,31 promile. Smrteľná dávka alkoholu sa pre dospelého človeka pohybuje v rozpätí od štyroch do šiestich promile.

Vodič nafúkla 4,31 promile.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)


Čítajte aj: Smrteľná nehoda pri Kežmarku: FOTO Lenka (†21) nemala šancu, strašné zistenie o vodičovi


Muži zákona opilcovi obmedzili osobnú slobodu a po vykonaní procesných úkonov ho umiestnili do policajnej cely. Poverený príslušník spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní.     

Čo vodičov čaká za alkohol nad jedno promile?

Polícia uvádza, že sú to trest odňatia slobody, zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, zápis v registri trestov, vyšetrenie u psychiatra, psychologické poradenstvo, preskúšanie pravidiel z cestnej premávky a jazda v autoškole. Navyše, po zrátaní všetkých poplatkov sa suma môže vyšplhať až do výšky 1500 eur.

Viac o téme: AlkoholVodičTrestŽarnovica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu