Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smrteľná nehoda pri Kežmarku: FOTO Lenka (†21) nemala šancu, strašné zistenie o vodičovi

Smrteľná dopravná nehoda medzi obcami Spišská Belá a Križová Ves. Zobraziť galériu (4)
Smrteľná dopravná nehoda medzi obcami Spišská Belá a Križová Ves. (Zdroj: KR PZ Prešov)

SPIŠSKÁ BELÁ/KRIŽOVÁ VES – V dôsledku dopravnej nehody, pod ktorú sa podpísal alkohol, vyhasol mladý ľudský život. Náraz do stromu neprežila Lenka, ktorá sa viezla v škodovke spolu s ďalšími tromi ľuďmi. Potužený vodič skončil v policajnej cele. Okolnosti nešťastia, jeho presná príčina i miera zavinenia, budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Kežmarskí policajti boli dnes nadránom privolaní k tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste III. triedy medzi obcami Spišská Belá a Križová Ves.   

Dvadsaťsedemročný Radoslav, ktorý viedol Škodu Felíciu, z dosiaľ nezistených príčin dvadsať minút pre treťou hodinou ráno narazil do stromu. Vo vozidle však nebol sám. Sedeli v ňom ďalší traja ľudia, a to Slavomír (27), Mária (23) a Lenka (21). Okrem poslednej menovanej všetci pochádzali zo Spišskej Belej.

Žiaľbohu, Lenka pri nehode utrpela devastačné zranenia, ktorým neskôr podľahla. Ostatní účastníci nehody boli zranení.


Čítajte aj: Hrôza v Prešove: FOTO Opitý autobusár ohrozil životy cestujúcich, takto ho potrestal súd


Alarmujúce na tejto tragickej udalosti je skutočnosť, že vodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol, ktorá bola pozitívna. Šoférovi bola nameraná hodnota 0,92 mg/L (1,92 promile).

Muži zákona ho zatkli a umiestnili do cely policajného zaistenia. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku, začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Okolnosti dopravnej nehody, jej presná príčina i miera zavinenia, budú  predmetom ďalšieho vyšetrovania.

„Stále a opakovane apelujeme na vodičov k serióznemu prístupu k šoférovaniu, nezabúdajme, že alkohol za volant nepatrí!“ zdôraznila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, ktorá spresnila okolnosti nehody.

Viac o téme: NehodaAlkoholKežmarokSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu