Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO Opitý autobusár riskoval životy ľudí: V Bánovciach nad Bebravou nafúkal takmer dve promile

Obvinený vodič autobusu počas príchodu na súd v Bánovciach nad Bebravovou Zobraziť galériu (2)
Obvinený vodič autobusu počas príchodu na súd v Bánovciach nad Bebravovou (Zdroj: TASR - KR PZ v Trenčíne)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky čelí 45-ročný muž z okresu Prievidza. Vodič jazdil v autobuse diaľkovej prepravy po ceste I/9 v Bánovciach nad Bebravou smerom na Prievidzu pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom v pondelok Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Vodiča prepravnej spoločnosti v diaľkovom autobuse tretej triedy značky Yutong zastavili a kontrolovali na ceste I/9 v Bánovciach nad Bebravou smerom na Prievidzu policajti obvodného oddelenia Policajného zboru z Bánoviec nad Bebravou. 

"Pri cestnej kontrole bol podrobený dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu. 'Alkotest' u vodiča profesionála ukázal hodnotu 0,95 mg/l, čo predstavuje 1,98 promile alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach stále ukazovala o niečo nižšiu hodnotu, a to 1,94 promile alkoholu," uviedla Antalová. 

FOTO Opitý autobusár riskoval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - KR PZ v Trenčíne)

V čase, keď policajti vodiča kontrolovali, sa podľa nej v autobuse nachádzalo päť ľudí. "Následne ho obmedzili na osobnej slobode a po lekárskom vyšetrení umiestnili do policajnej cely. Muža vyšetrovateľ obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za uvedený trestný čin v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov," dodala.  

Viac o téme: Alkohol za volantomAutobusVodičPrievidza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu