Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Danielino telo sa našlo v Oravskej priehrade: FOTO Zanechala po sebe tri deti, mrazivé slová rodiny

Daniela Masničáková je nezvestná od 9. marca 2019. Zobraziť galériu (6)
Daniela Masničáková je nezvestná od 9. marca 2019. (Zdroj: FB/Igor Janckulík)

RABČA – Trojnásobná matka Daniela zmizla po tom, ako svojej babičke cez víkend oznámila, že ide na kurz opatrovateliek. Plány vnučky sa jej nezdali podozrivé, keďže kurz skutočne navštevovala. Nevedela len jedno, že v sobotu nebýval. Keď zavládla tma a Daniela sa nevrátila domov, rodina kontaktovala políciu. Bohužiaľ, v nedeľu sa potvrdili najhoršie obavy.

O nezvestnej Daniele Masničákovej z Rabče informoval na svojej sociálnej sieti Igor Janckulík z Oravského záchranného systému. Žena bola podľa jeho opisu naposledy videná v sobotu 9. marca okolo 08:50 hodine na dvore rodinného domu.

O deň neskôr sa našiel jej mobilný telefón. „Bol lokalizovaný v pondelok v Námestove pri Oravskej priehrade,“ spresnil Janckulík. Podotkol ale, že telefón je síce stopa, ktorá im na jednej strane pomáha, no môže byť aj falošná. „Mohol jej ho niekto ukradnúť, mohla ho stratiť, odložiť. Preto pátrame aj v Rabči,“ doložil.

Na nedatovanej snímke je Daniela Masničáková.
Zobraziť galériu (6)
Na nedatovanej snímke je Daniela Masničáková.  (Zdroj: FB/Igor Janckulík)

Oravský záchranný systém s Dobrovoľným hasičským zborom (DHZ) Námestovo a DHZ Trstená v stredu 13. marca prehľadávali vodnú hladinu, brehy Oravskej priehrady a chatovú oblasť. Bohužiaľ, pátracia akcia nepriniesla želaný výsledok, Daniela sa nenašla.

Snímky z 13. marca 2019 zachytávajú pátranie po Daniele Masničákovej.
Zobraziť galériu (6)
Snímky z 13. marca 2019 zachytávajú pátranie po Daniele Masničákovej.  (Zdroj: FB/Igor Janckulík)

Ako uvádza portál myorava.sk, ide o 49-ročnú mamu troch detí. Na spomínanom dvore ju naposledy videla jej babka. Daniela sa jej zverila, že ide na kurz opatrovateliek. Príbuzná uviedla, že keďže jej vnučka kurz naozaj navštevovala, nemala dôvod na podozrenie. Netušila však, že v sobotu sa nekoná. Keď sa Daniela nevrátila domov, rodina sa obrátila na políciu.

Daniela Masničáková je nezvestná
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Igor Janckulík)

Nezvestná Rabčanka mala už istý čas zdravotné problémy. Vlani sa vraj pohybovala okolo Oravskej priehrady a okoloidúcim tvrdila, že skočí do vody. Pátranie aj preto prebiehalo najmä v tejto oblasti.

Daniela Masničáková je nezvestná
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Igor Janckulík)

Okrem hasičov pomáhali aj potápači z Orava rescue system (ORS). „Voda je taká mútna, že nevidno na desať centimetrov,“ povedal potápač Robert Martauz. „Naviac je silný prúd, ktorý prináša konáre a kusy dreva. Preto musíme dávať pri ponore veľký pozor,“ dodal.

Daniela Masničáková je nezvestná
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Igor Janckulík)

V nedeľu sa uskutočnila ďalšia pátracia akcia. Tá sa však skončila nálezom bezduchého tela. „Žiaľ, musím oznámiť smutnú správu. Dnes (17. marca, pozn. red.) sme nezvestnú Danielu našli utopenú v Oravskej priehrade. Úprimnú sústrasť celej rodine a pozostalým,“ napísal Janckulík.

Pomocnú ruku podalo približne sto dobrovoľníkov a dobrovoľných hasičov z Námestova a okolitých dedín. Pomáhali aj psovodi či rodinní príslušníci. „Po približne pol hodine na nás z brehu pri moste vedľa čerpacej stanice zakričali, že tam našli Danielinu tašku,“ povedal jeden z potápačov s tým, že ženu zbadali vo vode približne 15 metrov od brehu.

Viac o téme: OravaSmrťNezvestná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu