Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Osudný pád lavíny vo Vysokých Tatrách: Dojemné slová kamaráta o posledných chvíľach záchranára Romana (†48)

Pád lavíny neprežil skúsený slovenský záchranár. Zobraziť galériu (2)
Pád lavíny neprežil skúsený slovenský záchranár. (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

VYSOKÉ TATRY - Od nešťastia, ktoré sa odohralo vo Veľkom Mlynárovom žľabe vo Vysokých Tatrách, uplynulo niekoľko dní. No smútok v srdciach mnohých tak skoro neutíchne. O život prišiel skúsený záchranár Roman (†48), na ktorého všetci spomínajú len v dobrom. Viac šťastia mal jeho kamarát, filmár Rastislav Hatiar.

Krátko po tragédii sa k nešťastiu vyjadril na sociálnej sieti. "Skutočných priateľov má človek za život len niekoľko. Toľko sme spolu prežili a toľko sme mali toho ešte v pláne. Mlynárov žľab bol tvoj sen, včera nám bolo dobre, užívali sme si to, smiali sa," zneli dojemné slová. Roman bol podľa neho rád, že si dvojica spríjemnila deň dobrodružným výletom. 

"Bol si meter odo mňa a potom v jednej sekunde sa všetko zmenilo," dodal Rasťo, ktorý publikoval aj video z inej spoločnej cesty z roku 2003. Vtedy kamaráti ešte netušili, že Romanovi sa stanú osudnými práve jeho milované hory.

Pri záchrane asistoval aj psovod s lavínovým psom.
Zobraziť galériu (2)
Pri záchrane asistoval aj psovod s lavínovým psom.  (Zdroj: Facebook/Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE)

Nešťastie sa stalo vo štvrtok 28. februára v Bielovodskej doline. Po správe o tom, že lavína zasiahla dvoch horolezcov, na miesto ihneď smerovali leteckí záchranári. Žiaľ, Romanovi už pomôcť nedokázali. Pri páde utrpel vážne zranenia. Viac sa dočítate tu. Posledná rozlúčka so zosnulým záchranárom sa uskutoční 6. marca v Partizánskej Ľupči.

Viac o téme: LavínaSmrťHorolezecVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu