Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO NAKA stíha pre korupciu pracovníka SPP Distribúcia

NAKA stíha pre korupciu pracovníka SPP. Zobraziť galériu (2)
NAKA stíha pre korupciu pracovníka SPP. (Zdroj: Reprofoto/Facebook - Polícia SR)

BRATISLAVA - Polícia Slovenskej republiky informovala na sociálnej sieti o ďalšom zásahu elitnej polície. Po včerajšej informácii o tom, že v ich rukách skončili manažéri Národnej banky Slovenska, v utorok priniesli správu o obvinení zamestnanca spoločnosti SPP Distribúcia. Dôvodom je korupcia.

Okrem zamestnanca spoločnosti SPP Distribúcia vyšetrovateľ národnej protikorupčnej jednotky obvinil aj ďalšiu osobu. Nateraz nie je známe, o koho ide. Obom hrozia tri až osem rokov za mrežami. Polícia zverejnila aj video zo zásahu.

"Obchodná spoločnosť žiadala o vydanie súhlasného stanoviska SPP DISTRIBÚCIA k projektovej dokumentácii. Tú potrebovala na územné rozhodnutie k umiestneniu stavby. V tejto súvislosti mal zástupcu firmy navštíviť obvinený Vladimír Š. (43) a žiadať úplatok," priblížili v príspevku zástupcovia zákona. Vladimír mal vypýtať 5000 eur pre obvineného Mariána K. (60), ktorý mal, ako zamestnanec SPP Distribúcia súhlas zariadiť. 

AKTUÁLNE Zásah NAKA: V rukách elitnej polície skončili manažéri Národnej banky Slovenska

Z rúčky do rúčky

O pár dní sa podľa polície zástupca spoločnosti a Vladimír Š. stretli opäť. "V reštaurácii v obchodnom dome v Žiline mal prevziať polovicu úplatku. Z reštaurácie mal bežať za Mariánom K. a časť peňazí mu v jeho kancelárii v budove SPP DISTRIBÚCIA odovzdať," objasnila polícia detaily. Malo však ísť len o 1500 eur. Zvyšok sumy mal dostať až po vydaní súhlasu.

NAKA stíha pre korupciu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/Facebook - Polícia SR)

Druhú časť úplatku mal Vladimír Š. o niekoľko dní prevziať od zástupcu firmy v reštaurácii, kde sa už predtým stretli. "Pekne z rúčky do rúčky. Mal odovzdať sľúbené súhlasné stanovisko a prebrať 2500,- €," dodala polícia.

Viac o téme: ZásahSPPNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu