Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zvrhlosti trénera (33) z Beluše na maloletých chlapcoch: Obete našiel vo futbalovom klube aj v kostole

Tréner futbalu sexuálne zneužíval troch chlapcov. Zobraziť galériu (3)
Tréner futbalu sexuálne zneužíval troch chlapcov. (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

BRATISLAVA/POVAŽSKÁ BYSTRICA - Dvaja chlapci doma hovorili o tom, ako sa k nim správa ich tréner futbalu. Ich slová však začula sestra jedného z nich. A zostala v šoku. Vysvitlo, že dospelý muž mal maloletých sexuálne zneužívať a nielen to. Ďalšiu obeť si mal vyhliadnuť v kostole. Pavol (33) sa v stredu za svoje činy zodpovedal súdu.

Ak by sestra jedného z chlapcov všetko nepovedala svojim rodičom, možno by o otrasných činoch Pavla nikto dodnes nevedel. Spáchať ich mal v rodinnom dome, v ktorom žil, v jeho aute a aj na futbalovom štadióne v susednej Českej republike, dokonca počas futbalového zápasu. O prípade informoval portál televízie JOJ noviny.sk. Chlapci, ktorých mal Pavol obťažovať, boli vo veku len 10 a 11 rokov.

Zvrátená spoveď pred súdom: Český pedofil sa zamiloval do dievčatka, o chorom vzťahu vedelo okolie aj jeho matka

Futbalisti aj miništrant

Muž, ktorý sám uznal, že to, čo spravil, ho osobne štve, sa v stredu postavil pred sudcu v Považskej Bystrici. "Obžalovaný bol uznaný za vinného zo zločinu sexuálneho zneužívania," informoval hovorca krajského súdu Roman Tarabus. Podľa obžaloby okrem svojich zverejncov zneužíval aj miništranta, s ktorým sa zoznámil v miestnom kostole. K tomu sa mal sám priznať policajtom.

Otrasné detaily: S jedným z chlapcov sa Pavol zoznámil v kostole. Dôveru detí si vraj získaval rýchlo.
Zobraziť galériu (3)
Otrasné detaily: S jedným z chlapcov sa Pavol zoznámil v kostole. Dôveru detí si vraj získaval rýchlo.  (Zdroj: Getty Images)

"Ja s tým musím žiť do konca života, pretože som nikdy pred tým nikomu neublížil," kajal sa obžalovaný, ktorý podľa znalca v čase spáchania skutkov trpel sexuálnou deviáciou. 

Sudkyňa na neverejnom pojednávaní rozhodla, že si odsedí päť rokov. Okrem toho musí podstúpiť sexuologické liečenie. Rozsudok však nie je právoplatný, keďže Pavol si zobral čas na rozmyslenie, či sa chce voči nemu odvolať.

Aktivity s deťmi vyhľadával

V súčasnosti už Pavol na poste futbalového trénera nepôsobí. Podľa profilu na sociálnej sieti žije v hlavnom meste a je zamestnaný v automobilke. Ako priblížil spomínaný portál, starosta Beluše potvrdil, že v obci, kde Pavol býval, vyhľadával aktivity, kde mohol prísť do kontaktu s deťmi. "Pôsobil aj na základnej škole, čo mám vedomosť, viedol futbalový krúžok. Viem teda, že organizoval aj tábory, že mal na to oprávnenie," uviedol pre noviny.sk starosta Ján Prekop.

Viac o téme: ObťažovanieTrénerMladistvíSúd Beluša
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu