Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Škandál agrodotácií vrcholí: Exposlankyňu Smeru Roškovú obvinili z podvodu

Ľubica Rošková Zobraziť galériu (2)
Ľubica Rošková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zdá sa, že po Talianoch došlo aj na bývalú poslankyňu strany Smer Ľubicu Roškovú. Exposlankyňa figurovala v kauze pochybného biznisu s agrodotáciami na východnom Slovensku. V kauze figuruje firma Agro Porúbka, v ktorej bola Rošková spoločníčkou. Dnes má na krku obvinenie zo subvenčného podvodu.

Podľa informácií portálu Aktuality.sk čelí Rošková a jej firma obvineniu zo subvenčného podvodu a poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie krátko pred Vianocami. Polícia konkrétne mená neuviedla, ani nepotvrdila, či NAKA obvinila Roškovú. 

Roškovú obvinila NAKA

Spoločnosťou Agro Porúbka sa NAKA začala zaoberať na pokyn prokurátora odboru ekonomickej kriminality Úradu špeciálnej prokuratúry ešte v marci minulého roka. „V decembri minulého roku vyšetrovateľ národnej protikorupčnej jednotky obvinil dve fyzické a jednu právnickú osobu zo zločinu poškodzovania finančných záujmov Európskej únie a prečinu subvenčného podvodu,“ uviedol pre portál hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 


Škandál s agrodotáciami: Matečná potvrdila prepojenia na exsmeráčku Roškovú, padajú hlavy


Bližšie informácie zatiaľ neuviedol, aby nedošlo k mareniu vyšetrovania. Bývalý účtovník Jozef Aranyi potvrdil, že ho kontaktovala polícia v súvislosti s vyšetrovaním. Bol aj vypovedať, no o prípadnom obvinení nič nevie. 

Škandál agrodotácií vrcholí: Exposlankyňu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

V kauze subvenčného zneužívania agrodotácií figuruje firma Gard, dnes premenovaná na Agro Porúbka. Jednou zo spoločníčok vo firme je aj bývalá poslankyňa za Smer a bývalá okresná šéfka strany Ľubica Rošková. Ako majiteľka firmy figuruje Rošková od novembra 2016, teda niekoľko mesiacov po tom, ako odišla z parlamentu. Dovtedy vlastnil spoločnosť aj jej účtovník Jozef Aranyi. Roškovej firma Agro Porúbka podľa denníka poberala agrodotácie aj na pozemky, ktoré nevlastní ani neobhospodaruje.

Viac o téme: AgrodotáciaĽubica RoškováAgro Porúbka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu