Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Trojica podvodníkov zarobila cez verejnú zbierku skoro pol milióna: Stačil dojemný príbeh a FOTO

Trojica podvodníkov vylákala od ľudí 400-tisíc dolárov cez verejnú zbierku. Zobraziť galériu (4)
Trojica podvodníkov vylákala od ľudí 400-tisíc dolárov cez verejnú zbierku. (Zdroj: SITA/AP)

MOUNT HOLLY - Zvrátené divadielko na city! Trojica prešpekulovaných podvodníkov dokázala na základe dobre napísaného príbehu a fotky vylákať od ľudí až 400-tisíc dolárov. Po nadobudnutí rozprávkového bohatstva sa však začali medzi sebou verejne sporiť, čo zaevidovali aj vyšetrovatelia. Teraz čelia obvineniu.

Údajná vodička Katie McClureová z New Jersey, ktorá z fotiek vzbudzuje dojem, že má veľké srdce, sa v októbri minulého roka vybrala navštíviť svoju priateľku do susedného štátu Pensylvánia. Tesne pred cieľom jej však došiel benzín. Zúfalá žena zostala tak uviaznutá na krajnici diaľnice.

Na snímke je údajná vodička Katie McClureová (vľavo) a údajný bezdomovec Johnny Bobbitt (vpravo).
Zobraziť galériu (4)
Na snímke je údajná vodička Katie McClureová (vľavo) a údajný bezdomovec Johnny Bobbitt (vpravo).  (Zdroj: SITA/AP)

Celú Ameriku šokovalo, že pomocnú ruku jej podal práve bezdomovec Johnny Bobbitt, ktorý jej zo svojich posledných vyžobraných peňazí kúpil na neďalekej čerpacej stanici kanister s benzínom. Bol taký dobrosrdečný, že jej ho priniesol až priamo k nohám.

Katie, ktorú zachránil v núdzovej situácii, sa mu chcela odvďačiť, a preto vyhlásila verejnú zbierku na stránke GoFundMe. Ľudí príbeh tak chytil za srdce, že pre bezdomovca sa podarilo vyzbierať až 400-tisíc dolárov, čo je cca 340-tisíc eur. Obrovskú radosť mala aj Katie s Markom, lebo v USA sa z nich stali televízne hviezdy.

Johnny Bobbitt (vľavo), Katie McClureová, Mark D'Amico (vpravo).
Zobraziť galériu (4)
Johnny Bobbitt (vľavo), Katie McClureová, Mark D'Amico (vpravo).  (Zdroj: SITA/AP)

Obrovský šok prišiel po tom, čo sa prevalilo, že celý príbeh je vymyslený. Trojica podvodníkov sa podľa amerických vyšetrovateľov začala o vyzbierané peniaze verejne hádať. Bobbitt, McClureová a jej manžel Mark D'Amico si podľa vyšetrovateľov celý príbeh vymysleli ako fintu na dôverčivých spoluobčanov, aby od nich vylákali peniaze.    

Trojica podvodníkov vylákala od
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Dokonca vypátrali aj textové správy, v ktorých údajný bezdomovec písal svojim priateľom, že celá vec je podvod. Ukázalo sa aj to, že trojica podvodníkov, ktorú obvinili z krádeže a podvodu, sa poznala najmenej mesiac pred zločinom.     

Viac o téme: PodvodníciBezdomovecZbierka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu