Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Róbert R. nechápe, prečo je dnes obvinený z krivého obvinenia, keď policajti zbili jeho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE – Košický okresný súd dnes otvoril pojednávanie s Róbertom R., ďalším z piatich Rómov obžalovaných zo spáchania trestných činov krivého obvinenia, z krivej výpovede a krivej prísahy voči zasahujúcim policajtom v rómskej osade Budulovská v Moldave nad Bodvou v roku 2013.

Dopoludnia sa konali pojednávania s dvoma obžalovanými Milanom H. a Rolandom D., ktoré samosudca odročil na koniec januára. Popoludňajšie pojednávanie sudca otvoril, ale musel ho aj v tomto prípade odročiť. Po zistení, že súd nemá potvrdené doručenie a prevzatie predvolania, samosudca uviedol, že obžalovaný má právo v päťdňovej lehote oboznámiť sa so spisom. Obžalovaného sa pýtal, či využije svoje právo na odročenie pojednávanie. Róbert R. na radu svojho obhajcu uviedol, že toto právo využije. Sudca pojednávanie odročil na 14. januára budúceho roka.

Ako po skončení pojednávania povedal Róbert R. novinárom, necíti sa byť vinný. "Ja som utrpel zranenia, z ktorých som sa liečil vyše 40 dní," povedal a nechápal, ako je možné, že on je dnes obžalovaný. Po policajnom zásahu v rómskej osade na Budulovskej ulici v Moldave nad Bodvou viacerí Rómovia utrpeli zranenia. V rámci vyšetrovania pochybení policajtov počas represívno-pátracej akcie 100 v rómskej osade vypovedali poškodení o tom, kto a ako ich bil. Vyšetrovateľ ukončil vyšetrovanie kauzy konštatovaním, že policajti v žiadnom prípade nepochybili.

Viac o téme: RómoviaZásahPolíia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu