Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obrovský úlovok elitnej polície: NAKA obvinila 76 ľudí, kšefty súvisia s reklamou

Vyšetrovateľ NAKA obvinil 76 osôb. Zobraziť galériu (3)
Vyšetrovateľ NAKA obvinil 76 osôb. (Zdroj: Reprofoto/Facebook-Polícia SR)

BRATISLAVA - Včerajší zásah v Bratislavskom kraji priniesol svoje ovocie. Vyšetrovateľ finančnej polície NAKA obvinil 76 osôb. Škodu spôsobenú štátu zatiaľ vyčíslili na jeden a pol milióna eur. Ďalším vyšetrovaním však podľa polície môže narásť až na sedem miliónov. Podvody majú súvisieť s reklamou.

Polícia o výsledkoch včerajšieho zásahu informovala na sociálnej sieti, kde zverejnila aj video. V prípade obvinili až 76 osôb. Podľa vyšetrovateľa boli vytvorené rôzne obchodné reťazce vo vopred určených spoločnostiach. Mali deklarovať obstarávanie reklamných tovarov a služieb. 

"Malo ísť o rôzne formy reklamy od letákov, cez brožúry, reklamy v časopisoch až po reklamy na veľkoplošných obrazovkách. Avšak si mali neoprávnene uplatniť výhody na daniach z pridanej hodnoty," priblížila polícia.

PRÁVE TERAZ Veľký zásah NAKA v Bratislave: Zadržala 10 podozrivých z korupcie

Finančná polícia NAKA na prípade spolupracovala s Kriminálnym úradom finančnej správy SR. Obvinení si za krátenie dane a poistného môžu odsedieť sedem až dvanásť rokov. "Na 9 osôb zo 76 obvinených, spracoval vyšetrovateľ podnet na väzobné stíhanie," dodali zástupcovia zákona. Podľa portálu tvnoviny.sk sú medzi obvinenými aj traja právnici a množstvo lekárov.

Viac o téme: PodvodníciNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu