Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tragický pád zo 17 metrov: Žilinský robotník (†25) spadol zo strechy, po dopade na oceľ ešte žil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – O život mladého robotníka bojovali hasiči i záchranári. Žiaľ, 25-ročný muž po páde zo 17-metrovej výšky zomrel. Tragický incident sa stal v jednej z firiem v Novom Meste nad Váhom. Nebohý robotník, ktorý sa len snažil zachytiť stavebný materiál, spadol zo strechy a prepadol cez sklenenú výplň na oceľové koľajnice.

Firma v Novom Meste nad Váhom, v ktorej 25-ročný robotník pracoval, vyrába koľajové výhybky. Skupina robotníkov pracovala na rekonštrukcii strechy výrobnej haly. Osudný pád sa stal počas toho, ako žeriav spúšťal na strechu ťažký materiál, ktorý visel na lane.

Fúkal silný vietor, ktorý materiál rozkolísal. Mladík sa ho snažil zachytiť rukami, no ten ho odsotil. „On sa tam postavil medzi to, stál, myslím, chrbtom. No a ono, ako to išlo, tak to do neho brnklo a už aj išiel,“ povedal jeden z jeho kolegov pre portál Noviny.sk, ktoré uviedli, že 25-ročný muž pochádzal zo Žiliny a so svojou partnerkou čakal dieťa.

Krásna Adriana (†22) bola svetovou preborníčkou hasičského športu: Kolegovia smútia, krutá smrť

Muž nešťastne padol na okraj sklenenej výplne, ktorá sa následne rozbila. Pod ňou sa už nenachádzalo nič a muž spadol z výšky 17 metrov na oceľové koľajnice. Po dopade bol ešte pri vedomí. „On sa ešte z koľajníc prehodil na betón, on len chrčal a kričal od bolesti,“ spomína robotník z jeho partie.

Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky. Prví zasahovali tamojší hasiči a následne záchranári. Hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Alena Krčová uviedla, že muž utrpel ťažké poranenia celého tela a po ošetrení ho záchranári previezli do trenčianskej nemocnice.

Mladík však utrpel aj vážne vnútorné zranenia a aj napriek veľkej snahe lekárov následkom ťažkej polytraumy zomrel. Rekonštrukcia strechy bola dočasne pozastavená. „V danej veci sme už začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Viac o téme: SmrťRobotníkPádÚraz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu