Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Brutálny vrah chcel pred popravou jedlo, ktoré nečakali: Šokoval týmto pokrmom

Poprava Edmunda Zagorskiho (†63) Zobraziť galériu (3)
Poprava Edmunda Zagorskiho (†63) (Zdroj: SITA/AP)

NASHVILLE - Chúťky dvojnásobného vraha Edmunda Zagorskiho šokovali i strážnikov. Zagorski, ktorý čakal na svoju popravu 35 rokov, si dal ako posledné jedlo naservírovať naozajstnú špecialitu. Veď posúďte jeho výber sami.

Dvojnásobný vrah Edmund Zagorski (†63), ktorý čakal na svoju smrť od roku 1983 v maximálne stráženom väzení Riverband v americkom meste Nashville (štát Tennessee), mal byť popravený už 11. októbra.

Poprava sa však odložila na 1. novembra, lebo Zagorski požiadal úrady, aby mu bolo umožnené naposledy vydýchnuť v elektrickom kresle, pretože zo smrteľnej injekcie mal strach. To však v tom čase nebolo pripravené.

Elektrické kreslo, v ktorom bol Edmund Zagorski (†63) popravený 1. novembra 2018.
Zobraziť galériu (3)
Elektrické kreslo, v ktorom bol Edmund Zagorski (†63) popravený 1. novembra 2018.  (Zdroj: SITA/AP)

Zahraničné médiá pripomínajú, že elektrické kreslá sa využívajú len ojedinele. V prípade Zagorskiho ale išlo o výnimku. V USA to bola prvá poprava v elektrickom kresle od roku 2013.

Tak ako každý väzeň, aj Zagorski mal možnosť výberu svojho posledného jedla pred popravou v hodnote 20 dolárov (cca 17,50 eur). Hoci si 11. októbra nevybral nič, tentoraz si požiadal o špecialitu, ktorou šokoval i strážnikov.  

Edmund Zagorski (†63)
Zobraziť galériu (3)
Edmund Zagorski (†63)  (Zdroj: SITA/AP)

Tí sú zvyknutí, že väčšina kriminálnikov má chuť na pizzu, vyprážané kura či steak s hranolčekmi, no Zagorskiho apetít ich zarazil. Vrah si dal naservírovať bravčové chvosty a pečené bravčové koleno.

Zatiaľ čo u nás je pečené koleno ako tak známe, v Spojených štátoch takéto jedlá takmer vôbec nepoznajú.  

Edmund Zagorski bol odsúdený v roku 1983 za vraždu dvoch mužov, ktorých vlákal do lesa pod zámienkou, že im predá 45 kilogramov marihuany. Tam ich však chladnokrvne zavraždil. Najprv ich postrelil, následne im podrezal hrdlo a okradol ich o niekoľko tisíc dolárov.

Viac o téme: PopravaZagorski
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu