Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma v oblakoch s tragickým koncom: FOTO Núdzové pristátie v Budapešti, dievčatko (†4) skolabovalo

Lietadlo spoločnosti Austrian Airlines muselo núdzovo pristáť v Budapešti.
Lietadlo spoločnosti Austrian Airlines muselo núdzovo pristáť v Budapešti. (Zdroj: FB/Khalaf Tomi)

BUDAPEŠŤ - Na palube lietadla, ktoré smerovalo z Moldavska do Viedne skolabovalo 4-ročné dievčatko. Členovia posádky začali s okamžitou resuscitáciou. Pilot núdzovo pristál na budapeštianskom letisku, kde zasahovalo niekoľko privolaných sanitiek. Dieťa bolo choré a údajne cestovalo do Rakúska na liečebný pobyt. Incident sa skončil tragicky.

Dopravné lietadlo typu Bombardier CRJ900 spoločnosti Austrian Airlines na linke Kišiňov-Viedeň muselo v sobotu popoludní núdzovo pristáť na Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta v Budapešti. Ako informovala maďarská televízia, na palube lietadla skolabovalo 4,5-ročné dievčatko.

Na mieste zasahovalo niekoľko záchranárov. Bohužiaľ, ani napriek ich veľkej snahe sa im dievčatko nepodarilo udržať pri živote. S resuscitáciou dieťaťa začali už na palube lietadla, záchranárom to cez dispečing oznámil jeden z členov posádky.


Čítajte aj: MIMORIADNE Pád lietadla do mora minúty po štarte: VIDEO Na palube 189 ľudí!


Dievčatko vraj bolo choré a do Rakúska malo cestovať kvôli liečebnému pobytu. „Záchranári dieťa oživovali ešte celú hodinu, no bezúspešne. Dieťa vo veku štyri a pol roka zomrelo,“ informoval miestny denník.

Lietadlo spoločnosti Austrian Airlines
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: FB/Khalaf Tomi)

Svedok incidentu na svojom facebookovom účte zverejnil fotku, ktorá zachytáva záchrannú akciu. Podľa jeho slov lietadlo pristálo bezpečne. „Začalo klesať okamžite po vstupe do maďarského vzdušného priestoru pri meste Debrecen a smerovalo na letisko v Budapešti,“ napísal muž.

Viac o téme: LetiskoBudapešťDieťaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu