Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Krajský prokurátor v Košiciach obžaloval Krompašana: Prepadol banku a držal rukojemníka

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Polícia SR)

KOŠICE – Po skončení vyšetrovania prokurátor Krajskej prokuratúry Košice podal na Okresný súd v Spišskej Novej Vsi obžalobu na Miroslava V. z Krompách, ktorý je vo väzbe. Ako informoval hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko, prokurátor podal obžalobu pre zločin brania rukojemníka.

Podľa Filička obvinený 1. júna 2018 asi o jedenástej predpoludním pod vplyvom alkoholu prepadol pobočku banky v Krompachoch s kovovým tĺčikom, ktorý mal na jednej strane ostrie. Vyvliekol pracovníčku banky pred vchod, kde jej držal kovový tĺčik ostrím pod krkom a žiadal splnenie svojich podmienok. Vo svojom konaní pokračoval aj počas kontaktu s policajným vyjednávačom, pracovníčka banky však využila jeho chvíľkovú nepozornosť a ušla.

Krajský prokurátor v Košiciach
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Obžalovaný chcel, aby mu polícia pristavila helikoptéru a mestského policajta so zbraňou. V prípravnom konaní sa podrobil psychiatrickému vyšetreniu so záverom, že je závislý od alkoholu a užívania marihuany, no v čase spáchania skutku bol trestne zodpovedný. Svojím konaním chcel upozorniť na seba a na zlú finančnú situáciu. Do banky sa išiel vyvŕšiť za to, že mu na účet neprišla mzda. V prípade uznania viny hrozí Miroslavovi V. trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Viac o téme: BankaPrepadRukojemníkObvinenie KošiceKrompachy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu