Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kovový tĺčik, rukojemníčka a poriadna dráma: Miroslava nečaká svetlá budúcnosť

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/Polícia SR)

KOŠICE - Rukojemnícka dráma v Krompachoch, ku ktorej došlo prvý júnový deň tohto roka, vystrašila verejnosť. Nevinná žena, pracovníčka banky, padla do rany Miroslavovi, ktorý od polície žiadal splnenie svojich požiadaviek. Ako zbraň mu poslúžil kovový tĺčik. Okoliu tuhla krv v žilách niekoľko hodín. V súčasnosti Miroslav čelí obžalobe, v base si môže posedieť až 12 rokov.

Od nepríjemnej udalosti v meste na východnom Slovensku prešli viac než štyri mesiace, prípad však nestojí na mŕtvom bode. "Po skončení vyšetrovania prokurátor Krajskej prokuratúry Košice podal na Okresný súd v Spišskej Novej Vsi obžalobu na Miroslava V. z Krompách, toho času vo väzbe," informoval vo štvrtok hovorca Krajskej prokuratúry Košice Milan Filičko. Obžaloba bola podaná pre zločin brania rukojemníka.

Rukojemnícka dráma v Krompachoch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Čo presne sa ale udialo 1. júna? Miroslav vošiel do pobočky banky VÚB v Krompachoch na Lorencovej ulici. Zabarikádoval sa ako ozbrojený zlodej. Polícia núdzový signál o lúpeži prijala v piatok o 11.09 hod. Muž zadržiaval ako rukojemníčku jednu z pracovníčok banky.

Rukojemnícka dráma v Krompachoch: Muža spacifikovala polícia, FOTO zo zákroku

Na mieste vypomáhala aj skupina vyjednávačov.„Počas vyjednávania bol vykonaný služobný zákrok. Dve pracovníčky banky, ktoré sa v nej nachádzali, boli oslobodené, neutrpeli žiadne zranenia, bol k nim privolaný posttraumatický tím," uviedla krátko po udalosti Lenka Ivanová, košická policajná hovorkyňa.

Kovový tĺčik pod krkom

Situácia sa však vyhrotila. Miroslav si so sebou vzal kovový tĺčik, ktorý mu poslúžil ako zbraň. Navyše bol pod vplyvom alkoholu. "Vyvliekol pracovníčku banky pred vchod, kde jej držal kovový tĺčik ostrím pod krkom a žiadal splnenie svojich podmienok," ujasnil Milan Filičko.

Kovový tĺčik, rukojemníčka a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Obžalovaný chcel, aby mu polícia pristavila helikoptéru a mestského policajta so zbraňou. Rukojemníčka našťastie využila chvíľku nepozornosti a podarilo sa jej ujsť. Situácia tak mala napokon zlý koniec práve pre Miroslava. 

V prípravnom konaní sa podrobil psychiatrickému vyšetreniu so záverom, že je závislý od alkoholu a užívania marihuany, no v čase spáchania skutku bol trestne zodpovedný. Svojím konaním chcel upozorniť na seba a na zlú finančnú situáciu. V prípade uznania viny mu teraz hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. 

Viac o téme: Rukojemnícka drámaObžalobaKrompachy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu