Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rukojemnícka dráma v Krompachoch: Muža spacifikovala polícia, FOTO zo zákroku

Rukojemnícka dráma v Krompachoch Zobraziť galériu (5)
Rukojemnícka dráma v Krompachoch (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Krompachy dnes zažili rukojemnícku drámu. Polícia obsadila okolie banky VÚB v Krompachoch, kde sa mal zabarikádovať ozbrojený zlodej.

Rukojemnícka dráma vo VÚB banke v Krompachoch (okres Spišská Nová Ves) na Lorencovej ulici sa skončila bez zranenia bankového personálu. Košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová informovala, že núdzový signál o lúpeži prijali v piatok o 11.09 h. Podľa zistení polície, ozbrojený muž zadržiaval ako rukojemníčku jednu z pracovníčok banky. Policajti vykonali potrebné bezpečnostné opatrenia a na miesto prepadu poslali aj skupinu vyjednávačov.

Rukojemnícka dráma v Krompachoch:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

„Počas vyjednávania bol vykonaný služobný zákrok. Dve pracovníčky banky, ktoré sa v nej nachádzali, boli oslobodené, neutrpeli žiadne zranenia, bol k nim privolaný posttraumatický tím," uviedla Ivanová.

Rukojemnícka dráma v Krompachoch:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Polícia na mieste zadržala podozrivého 32-ročného miestneho muža, ktorého po lekárskom vyšetrení v nemocnici eskortujú na Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach, kde sa podrobí potrebným procesným úkonom. Prípad vyšetruje odbor kriminálnej polície ako podozrenie z trestného činu brania rukojemníka. V prípade dokázania viny mužovi hrozí trest odňatia slobody od sedem do 12 rokov.

Rukojemnícka dráma v Krompachoch:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Rukojemnícka dráma v Krompachoch
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Asistovali aj záchranári a hasiči

Ako uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, polícia ich krátko pred 13.00 h požiadala o asistenciu. Na miesto vyslali jedno technické vozidlo a štyroch hasičov. Hovorkyňa banky Alena Walterová informovala, že lupič sa vzdal a pracovníkom banky sa nič nestalo. Prípad vyšetruje polícia. 

Na mieste zasahovali okolo 13:00 h aj záchranári. „Posádka čakala pred bankou na Lorencovej ulici, z ktorej boli po chvíli vyvedené dve ženy, obe bez poranení. Vnútri banky sa nachádzal muž s ľahšími poraneniami, po ošetrení bol transportovaný na chirurgické oddelenie do nemocnice v Krompachoch," povedala hovorkyňa Falck Emergency Katarína Načiniaková.

Viac o téme: RukojemníkDrámaKrompachy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu