Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrôzostrašná nehoda na východe Slovenska: FOTO Desaťročné dieťa skončilo pod kolesami auta

Len desaťročný chlapec skončil po kolízii s autom s ťažkými zraneniami. Zobraziť galériu (2)
Len desaťročný chlapec skončil po kolízii s autom s ťažkými zraneniami. (Zdroj: KR PZ KE )

PETROVCE NAD LABORCOM - Maloletý cyklista nemyslel na možné nebezpečenstvo. Do jazdnej dráhy auta vstúpil tak náhle, že vodič nestihol zareagovať. Dieťa skončilo v nemocnici, pri kolízii utrpelo ťažké zranenia. Polícia tiež informovala, že chlapec nemal na hlave upevnenú ochrannú prilbu.

Nešťastie sa udialo v pondelok krátko pred 11. hodinou v obci Petrovce nad Laborcom, v okrese Michalovce. Podľa polície vodič Dacie Duster smeroval popri miestnej osade k hrádzi rieky Laborec. Cestu mu však nečakane skrížil chlapec na bicykli.

Len desaťročný chlapec skončil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ KE )

"Do jazdnej dráhy mu náhle vstúpil 10-ročný cyklista bez toho, aby sa presvedčil, či tak môže urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva, v dôsledku čoho došlo k zrážke s vozidlom," objasnila košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Pri nehode blízko Banskej Bystrice zomrel cyklista: Boli ste jej svedkami? Pomôžte polícii

Predbežná lekárska správa uvádza, že maloletý cyklista utrpel pri nehode ťažké zranenia. U vodiča po havárii požitie alkoholických nápojov nezistili. "U maloletého cyklistu nebolo požitie alkoholu pre nízky vek a zranenie zisťované," doplnila Ivanová.

Presná príčina a okolnosti nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Jazda bez prilby

Polícia v súvislosti s nehodou pripomína, že deti mladšie ako 10 rokov môžu na ceste, s výnimkou cestičky pre cyklistov, poľnej cesty, lesnej cesty a obytnej zóny, jazdiť na bicykli len pod dohľadom osoby staršej ako 15 rokov, ktorá je dostatočne spôsobilá na to, aby na nich dozrela.

"Cyklista je povinný počas jazdy mimo obce chrániť si hlavu riadne upevnenou ochrannou prilbou, na cyklistu mladšieho ako 15 rokov sa táto povinnosť vzťahuje aj pri jazde v obci," vyzdvihla Ivanová.

Viac o téme: AutoBicykelDieťaZrážkaZranenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu