Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kauza smrteľne pobodaného Braňa (†37) sa naťahuje: Súd nad Nishitom verdikt nevyniesol

Nishit Timothy Zobraziť galériu (3)
Nishit Timothy (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - V kauze smrteľného pobodania z októbra 2017, ktorého obeťou bol 37-ročný Branislav, dnes Okresný súd Bratislava I rozsudok nevyniesol. Ako vysvetlil zastupujúci sudca, zákonný predseda senátu mu oznámil náhle ochorenie. Vynesenie rozsudku odročili na pondelok 15. októbra.

Obžalobe pre trestný čin vraždy a ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v tomto prípade čelí slovenský občan indického pôvodu Nishit Timothy Incident sa odohral v októbri 2017 v nočných hodinách v centre Bratislavy. Obžalovaný sa dostal s dvoma mužmi do fyzického konfliktu, pričom Nishit Timothy následne použil nôž.

Súd s obvineným Nishitom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Poškodenému Branislavovi spôsobil zranenia na krku, ktorým podľahol. Zároveň nožom na brade a hrudi obžalovaný poranil aj jeho kamaráta Volodymyra. Nishita Timothyho polícia zadržala. Pred súdom obžalovaný argumentoval, že išlo o sebaobranu pred rasistickým útokom.

Pokračuje hlavné pojednávanie s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Maarty)

Nishit T. je momentálne vo väzbe. Okresný súd Bratislava I síce v júli rozhodol o jeho prepustení na slobodu, prokurátor však proti verdiktu podal sťažnosť. Odvolací Krajský súd v Bratislave sťažnosti vyhovel a skonštatoval, že neexistujú mimoriadne okolnosti, ktoré sú podmienkou pre nahradenie väzby pri obzvlášť závažnom zločine.

Viac o téme: VraždaBranislavNishit Timothy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu