Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nekompromisný verdikt súdu: Ind Nishit, ktorý usmrtil Braňa (†37), ostane v base

Nishit Timothy
Nishit Timothy (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Nishit T., ktorý vlani na jeseň v centre Bratislavy použil nôž voči 37-ročnému Bratislavčanovi, ostane naďalej vo väzbe. Krajský súd v Bratislave v pondelok vyhovel sťažnosti bratislavskej krajskej prokuratúry, ktorá sa odvolala voči rozhodnutiu Okresného súdu Bratislava I. Informoval o tom hovorca KS Pavol Adamčiak.

Prvostupňový súd vyhovel 27. júla žiadosti Slováka, pôvodom z Indie, a rozhodol o jeho prepustení na slobodu s tým, že väzba bude nahradená probačným a mediačným dohľadom. KS Bratislava teraz toto uznesenie zrušil. "Dôvodom rozhodnutia odvolacieho súdu je skutočnosť, že sa nestotožnil s názorom okresného súdu, že existujú mimoriadne okolnosti, ktoré sú podmienkou pre nahradenie väzby pri obzvlášť závažnom zločine," vysvetlil Adamčiak.

Senát OS Bratislava I sa domnieval, že skutočnosti, ktoré vyšli najavo na hlavnom pojednávaní v júni 2018, odôvodňujú prepustenie obžalovaného z väzby na slobodu s opatreniami, ktoré smerujú k zabezpečeniu jeho účasti na ďalšom hlavnom pojednávaní a minimalizujú riziko jeho úteku.

Pred senátom okresného súdu v júni svedčili traja mladí ľudia, ktorí boli v blízkosti incidentu. Vypovedal i zamestnanec jedného z bratislavských podnikov, ktorému sa mal obžalovaný priznať, že vytiahol nôž po tom, ako ho napadli neznámi muži, ktorí slovne narážali na jeho cudzí pôvod. Nishit T. vtedy tvrdil, že je nevinný a konal v sebaobrane.

Potýčka pre taxík sa odohrala počas piatkovej noci vlani na jeseň v centre Bratislavy. Slovák, pôvodom z Indie, použil nôž voči 37-ročnému Bratislavčanovi, ktorý následkom rezného poranenia podľahol. Obžalovaný je z vraždy a ublíženia na zdraví. Prvostupňový verdikt môže padnúť už na najbližšom pojednávaní 3. októbra.

Viac o téme: VraždaBratislavaNishit Timothy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu