Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kradol v cudzom dome a ušiel cez okno: Dlho sa z lupu netešil, o chvíľu ho vystopoval pes

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na základe oznámenia na tiesňovú linku 158 boli vo štvrtok (16.8.) vyslané policajné hliadky na Novosvetskú ulicu v Bratislave, kde majiteľ vo svojom rodinnom dome spozoroval neznámeho muža, ktorý následne utiekol cez okno. Na miesto sa dostavil aj psovod, ktorý použil služobného psa na sledovanie pachovej stopy. Informovala o tom v piatok hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková.

"Služobný pes, osemročný nemecký ovčiak Vels, zachytil pachovú stopu, ktorú sledoval 500 metrov až k opustenej záhrade, kde v kríkoch štekotom označil prítomnosť neznámej osoby. Nachádzali sa pri nej odcudzené veci z rodinného domu," priblížila hovorkyňa. Muža pre podozrenie zo spáchania trestného činu policajná hliadka eskortovala na príslušné policajné oddelenie. 

Poverený príslušník PZ už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže. "Po vykonaní všetkých procesných úkonov bude Bratislavčan dodaný do Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava. Prípadom sa zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava I," uzavrela Mihalíková.

Viac o téme: PesKrádežPsovodBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu