Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Desivé útoky psov na bezbranné deti: Doráňaná Lilianka (4) pri Žiline a Vladko (13) v Snine

Na dieťa počas rodinnej prechádzky zaútočil pes. Zobraziť galériu (2)
Na dieťa počas rodinnej prechádzky zaútočil pes. (Zdroj: Getty Images)

VARÍN - Dva krvilačné útoky psa v jednom týždni. Rozzúrený pes zaútočil na 4-ročné dievčatko v Žilinskom kraji, v Prešovskom kraji útočil stafford na 13-ročného chlapca.

Rodičia malej Lilanky ostali poriadne zhrození. V pondelok večer dievčatko v obci Varín napadol kríženec pitbulla a bandoga na dvore rodinného domu. Ako informuje polícia na sociálnej sieti, dievčatko pohrýzol do krku a ucha. Na miesto dprazili privolaní záchranári a previezli ho do nemocnice.

Majiteľom psa bol starý otec dievčatka. Keď sa dedko o hrozivom čine dozvedel, psa dal utratiť. Lilianka je, našťastie, mimo ohrozenia života. "Dieťatko bolo do Univerzitnej nemocnice v Martine privezené s vážnym devastačným poranením ušnice a je hospitalizované na Klinike detskej anesteziológie a intenzívnej medicíny. Je v stabilizovanom stave," uviedla hovorkyňa martinskej nemocnice Katarína Kapustová. 

Desivé útoky psov na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Útok v Snine

V pondelok večer okolo pol siedmej sa stal obdobný útok aj v Snine. Vladko (13) sa vybral k psovi, ktorého poznal. Ako opísala hovorkyňa prešovských policajotv Jana Ligdayová, k útoku psa na 13-ročného chlapčeka došlo pred predajňou potravín. "Pes bol na vôdzke a bol priviazaný k stojanu na bicykle. Z doposiaľ získaných informácií vieme, že chlapec prišiel k psovi, nakoľko ho údajne poznal a chcel ho pohladkať," opísala policajná hovorkyňa.

Stafford ale nemal náhubok a pri kontakte s chlapčekom ho pohrýzol do tváre. Dieťa skončilo v nemocnici. Presné zranenia doposiaľ nie sú známe. Polícia na oboch prípade intenzívne pracuje a preveruje všetky okolnosti, za akých k zraneniam došlo. 

 

Viac o téme: PesDieťaútok Varín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu