Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Horskí záchranári v akcii: Ratovali chlapca (10) aj turistku, ktorú zasiahla skala do hlavy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

VYSOKÉ TATRY - K zraneniu 10-ročného chlapca z Izraela došlo v piatok popoludní počas jazdy na horskej káre vedúcej z medzistanice Štart do Tatranskej Lomnice. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke s tým, že chlapec v zákrute neprispôsobil rýchlosť.

„Horskí záchranári chlapca s poranenou nohou previezli k ošetrovni HZS, kde mu poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a nohu zafixovali," uvádza HZS, podľa ktorej chlapca po ošetrení odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocnice.

Záchranársky vrtuľník z Popradu letel v piatok popoludní do Slovenského raja, kde v oblasti Zejmarskej rokliny zasiahla padajúca skala turistku do hlavy. Informovala o tom hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková.

„Po lokalizácií miesta úrazu bola lekárka k zranenej pacientke spustená pomocou lanovej techniky. Izraelská turistka (45) utrpela rozsiahlu tržnú ranu na hlave, bola však pri vedomí, so záchranármi komunikovala," spresnila Hopjaková s tým, že na mieste jej lekárka poskytla neodkladné zdravotné ošetrenie. Turistka bola z terénu evakuovaná a v stabilizovanom stave letecky prevezená na ďalšie vyšetrenie do popradskej nemocnice.

Viac o téme: Horskí záchranáriVysoké TatrySlovenský raj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu