Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajti kontrolovali mládež na festivale v Bratislave: Množstvo drog a alkohol u mladistvých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Podozrivý materiál aj osoby mladšie ako 18 rokov pod vplyvom alkoholu zaistili policajti v Bratislave počas festivalu elektronickej tanečnej hudby. Podujatie sa konalo v piatok a sobotu (28.7.-29.7.) v Petržalke.

Policajti počas kontrol v Sade Janka Kráľa zaistili tabakovú fajku, plastové obaly s neznámou zelenou sušenou rastlinou, ako aj s bielou kryštalickou látkou. Podozrivé osoby obmedzili na osobnej slobode a zaistený materiál zaslali na expertízne skúmanie. Piati podozriví muži a jedna žena boli po vykonaní potrebných procesných úkonov prepustení na slobodu.

V ďalšom prípade pri kontrole muža v priestoroch pláže na Viedenskej ceste policajti zaistili desať tabletiek rôznych farieb, ktorých chemická analýza na Kriminalisticko-expertíznom ústave Policajného zboru potvrdila prítomnosť účinnej látky metyléndioxymetamfetamín (MDMA - extáza). Zo znaleckého posudku vyplýva, že desať zaistených tabletiek predstavuje desať jednotlivých dávok drogy.

Myjavčan (24 r.), u ktorého policajti podozrivé tabletky zaistili, už čelí obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi. Stíhaný je na slobode.

V Sade Janka Kráľa a jeho okolí sa pohybovali aj mladiství, ktorých policajti podrobili dychovej skúške. U siedmich sa skončila s pozitívnym výsledkom. Chlapci a dievčatá vo veku od 14 do 17 rokov nafúkali od 0,10 do 0,32 mg/l alkoholu. Na základe zistenia, že sa jedná o mladistvé osoby a v dvoch prípadoch o maloleté osoby, boli predvedené na policajné oddelenie, kde boli následne privolaní sociálni pracovníci aj ich zákonní zástupcovia. 

Zistené priestupky policajti postúpia vecne a miestne príslušným správnym orgánom na ďalšie konanie vo veci. Informovala o tom Lucia Mihalíková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Viac o téme: FestivalAlkoholDrogyMladistvíPolícia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu