Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Drzosť vodiča (45) zo Spiša nemá hraníc: Po naháňačke mu hrozí aj desať rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Vodičovi, ktorého polícia naháňala v stredu (25.7.) v Spišskej Novej Vsi po tom, ako nezaplatil za benzín, pribudlo ďalšie obvinenie. Okrem prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky je najnovšie obvinený aj zo zločinu všeobecného ohrozenia.

"V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," informovala v nedeľu košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Policajti po stredajšej naháňačke zadržali 45-ročného muža, ktorý vo vozidle zn. Škoda Fabia nereagoval na ich výzvy na zastavenie vozidla, nebezpečne a rýchlo jazdil v obytnej štvrti, agresívne viedol vozidlo aj v protismernej časti vozovky, čím ohrozoval nielen cestnú premávku, ale i chodcov na chodníkoch. Policajný vyšetrovateľ v piatok (27.7.) na pokyn prokurátora muža opätovne zadržal.

"Ďalšími vykonávanými procesnými úkonmi bolo zistené, že konanie obvineného 45-ročného Jaroslava napĺňa aj znaky skutkovej podstaty zločinu všeobecného ohrozenia," konštatovala Ivanová. Vyšetrovateľ tak v tejto súvislosti rozšíril obvinenie. Zároveň bolo zistené, že v roku 2015 bolo v Nemecku voči zadržanému vedené trestné konanie za ohrozenie bezpečnosti cestnej premávky jazdou pod vplyvom alkoholu. Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie. 

Viac o téme: NaháňačkaSpišská Nová Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu