Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Škandál na strednom Slovensku: Starosta jazdil na motorke opitý, zrážka s autom

Starosta obce Hodruša-Hámre Jozef Uram
Starosta obce Hodruša-Hámre Jozef Uram (Zdroj: Facebook/Jozef Uram)

HODRUŠA-HÁMRE - Starosta stredoslovenskej obce Hodruša-Hámre Jozef Uram má problém. Minulý týždeň v piatok sa ako šofér motorky stal účastníkom nehody, pri ktorej sa zrazil s mladým vodičom. V dychu mu podľa polície namerali 1,36 promile alkoholu. Pokiaľ mu bude dokázaná vina, ako starosta by mohol skončiť.

Nehoda motorky s autom sa stala v piatok okolo 11-tej večer na území obce Hodruša-Hámre v žarnovickom okrese. „Za doteraz nezistených okolností došlo k zrážke motocykla Aprilia s osobným motorovým vozidlom Alfa Romeo. Motocykel šoféroval 53-ročný J. U., u ktorého bolo dychovou skúškou zistené 1,36 promile alkoholu,“ uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. „Okolnosti vzniku dopravnej nehody, ako aj miera jej zavinenia sú predmetom jej ďalšieho objasňovania,“ dodala Kováčiková.

23-ročný vodič auta zo zrážky vyviazol bez zranení. Starosta na motorke také šťastie nemal, utrpel zranenie hlavy. „Vodič motocykla bol na mieste ošetrený záchrannou zdravotnou službou a prevezený do nemocnice v Žiari nad Hronom na ďalšie ošetrenie,“ uviedol Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Viac o téme: AlkoholNehodaJozef UramHodruša-Hámre
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu